avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract rcs-rds ..hotie!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract rcs-rds ..hotie!

salut!..in urma cu 4 ani am facut un contract cu o firma de cartier pentru furnizarea serviciului de internet,toate bune si frumoase,nu am avut probleme cu aceasta firma,in momentul in care nu plateam o luna abonamentul din diverse motive se inceta furnizarea de internet iar in momentul cand plateam (peste 1 luna ,2,3) reincepeau furnizarea de internet pe luna platita(nu plateam nu aveam net).Din luna octombrie 2012 (daca nu ma insel) firma a fost cumparata de o alta societate pe care eu nu-i suport ,acestia m-au anuntat ca trebuie sa vina titularul sa faca un nou contract pentru ca firma veche a fost achizitionata de ei..evident ca nu am facut niciun nou contract,nu am semnat nimic..din acea luna eu am incetat plata abonamentului catre firma respectiva .Dupa 4 luni imi soseste acasa o scrisoare de SC in care sunt informat ca am de plata 100 lei ,suma pe abonamentului pe 3 luni..WTF!..eu nu am niciun contract cu ei,am avut cu alta societate,si din moment ce nu l-am reinoit devenind abonat al societatii noi. cum de au tupeul sa imi ceara bani, ba chiar sunt chemat in instanta daca in termen de 10 zile nu achit suma. Vreau sa stiu daca e legal ceea ce fac ei,eu stiu ca nu au voie sa schimbe contractul fara aprobarea clientului,inteleg au cumparat firma dar au cumparat si clientii .Intrebarea mea finala este: sunt obligat prin lege sa le dau acesti bani ? Mentionez ca din luna octombrie eu nu am mai folosit ip ul de la ilink.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:37, 23 Februarie 2013
Dumneavoastra, ca un consumator de buna - credinta, solicitati-le sa va indice temeiul legal in baza caruia va pretinde plata sumei comunicate. Legal, orice plata pretinsa trebuie sa isi aiba izvorul intr-un raport contractual convenit de comun acord de parti. Raportat la ceea ce ati comunicati, daca nu ati incheiat nici un contract cu noua societate, nu datorati nimic.
Cititi cu atentie ca in contractul pe care l-ati avut cu prima societate sa nu fie cumva vreo clauza de cesiune a contractului si implicit obligarea dumneavoastra la plata abonamentului catre cesionar. Verificati si acest aspect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea platii unui contract fara obiectul contractului...? ContSters84218 ContSters84218 In iunie 2008 am incheiat ca persoana fizica cu o firma de cartier, un contract pentru instalare sistem si furnizare internet. (sistem-insemnand un program cu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract,dar ma anunta ca acesta este semnat de altcineva mikaellla mikaellla Buna ziua. Apelez la dvs cu o problema legata de contractul facut la o firma de furnizare a internet`ului. In urma cu 2 ani am incheiat cu ei acest abonament ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva ? da sau nu? jonel jonel Sunt abonat la o firma de furnizare de servicii internet, de cel putin 3 ani. Am sunat la acestia la inceputul lunii cerindu-le sa reziliez abonamentul .Mi-au ... (vezi toată discuția)