buna ziua.poate puteti sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez?am trait in concubinaj 10 ani,din care a rezultat un baietel,acum in varsta de 3anisori.concubina mai are 2 copii din precedenta casatorie,pe care ii are in romania in grija mamei ei,pensionare pe caz de boala.dar sa incep cu inceputul,in 2006 ne_am mutat in grecia.in 2007 sa nascut baiatul nostru,de comun acord am hotarat sa facem botezul si nunta noastra in 2009,septembrie.in iunie 2009, sa hatarat sa plece la sora ei in elvetia,pt vreo 2_3saptamani.cu cateva zile de data sosirii,primesc telefon de la concubina ca ea nu se mai intoarce si ca vrea sa plece in belgia,nu o mai intereseaza nimic si gata.de atunci am mai primit un telefon prin august in care imi spunea ca nu munceste si ca este greu.am chemato din nou acasa si din nou am fost refuzat.peste cateva luni ma sunat din spania,din cate am inteles ca a stat in mai multe orase.in tot acest timp,nu a trimis macar un mesaj sau sa de_a un telefon sa intrebe de baiat,dar sa mai trimita vreun ban,avand in vedere ca mai are 2 copii in romania care trebuiesc si aceia intretinuti.cu baiatul ei cel mare am vb mai des,iam trimis si bani prin w.u.,planganduse ca mama lui nu trimite nimic.in conditiile acestea ce ma sfatuiti sa fac si de unde sa incep?ar trebui data in parasire de domiciliu la politie,in orasul in care avem domiciliul in aceasta tara?se va lua in considerare aceasta plangere in urma unui proces la un tribunal din romania?sunt un pic mai mult decat disperat,pt ca nici macar nu pot boteza copilul fara acordul scris al concubinei,fara botez nu pot inscrie copilul nici la cresa particulara pe care ar fi trebuit sa o inceapa.am vb cu sora concubinei,sa ii transmita ca imi trebuie o procura sa pot boteza baiatul,mia transmis ca vrea 300euro in schimbul ei.in speranta ca ma veti putea ajuta cu cateva sfaturi,va multumesc anticipat
va multumesc celor care au raspuns,dar din pacate tot nu am un raspuns conform asteptarilor mele.,,o pot da in parasire de domiciliu in tara in care am domiciliul?se va lua drept dovada,aceasta plangere in urma unui proces in romania?procesul se poate desfasura in grecia,avand in vedere ca minorul este nascut aici si aici avem si domiciliul?,,inca o data va multumesc
procesul se va desfasura in grecia. acolo cereti incredintarea minorului, mai ales daca acolo doriti sa ramaneti cu minorul.
nu stiu daca in grecia are vreo importanta ca a parasit domiciliu, dar ca si-a abandonat copilul, poate ca da. cautati un av grec, sa va indrume
Interesant...
andreea2004
Buna ziua,
am locuit 10 ani in Grecia si am avut o relatie cu un cetatean grec(nu am fost casatoriti) in urma careia s-a nascut o fetita pe care a ... (vezi toată discuția)