avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cineva mia vandut casa acum 6 ani cu dreptul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cineva mia vandut casa acum 6 ani cu dreptul de habitatie viagera si acum vrea sa ma dea afara fara motive neintemeiate. ce pot face?

veau sa stiu ce pot face eu pentru ami apara dreptul si munca si investitiile care leam facut in aceasta locuinta devreme ce numai eu am platit in aceasta perioada de 6 ani toate darile catre stat si catre agentiile de furnizare a utilitatilor casnice?
In toata aceasta perioada am avut grija si am intretinut aceasta persoana fara a avea clauza de ingrijire. rog ajutatima su sfaturile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:44, 23 Octombrie 2010
probabil ca exista un proces pe rol, altfel acea persoana nu va poate da afara.
Va trebui sa depuneti intampinare, in care sa aratati toate aceste aspecte sa prezentati toate chitantele respective, sa solicitati audierea martorilor ce pot dovedi cele sustinute de dvs.
Din pacate pt. dvs. , puteti fi dat afara oricand, asta nu inseamna ca veti pierde proprietatea casei. Veti putea intra in posesia casei la decesul uzufructuarului.
cititi mesajul privat pe care vi l-am trimis.
ma puteti suna peste o ora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
e dreptul dansului sa va dea afara.insa ar trebuie sa promovoze o actiune in evacuare in instanta.
athe a scris:

e dreptul dansului sa va dea afara.insa ar trebuie sa promovoze o actiune in evacuare in instanta.

Nu neaparat! Ii poate pune lucrurile intr-o lada si sa i le scoata in strada! Fara nici un fel de actiune!
Cel care a vandut imobilul rezervandu-si dreptul de habitatie viagera are toate drepturile sa foloseasca nestingherit proprietatea pana la decesul sau! Nu inteleg de ce l-a lasat pe cumparator sa foloseasca proprietatea-pesemne din bunavointa! B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct sarchizgeorgeta sarchizgeorgeta Cum poate fi reziliat un contract de vinzare cumparare cu clauza de uzufruct,dat ca proprietarul inca traieste , iar cumparatorii devin proprietari dupa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)
Evacuare tolerat zallyna zallyna Am luat un nepot in spatiu, pentru a-si putea face buletin si pasaport. Acum are CI pe adresa casei mele, el neavand nici un drept de proprietate aici. El ... (vezi toată discuția)