avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala ma ajuta cu ceva?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala ma ajuta cu ceva?

Buna ziua, am o problema. Sunt in divort cu sotul si de de acum o luna a luat copilul de acasa si l-a dus la socrii mei. Nu mi-a adus copilul sa il vad decat in weekend-ul trecut, iar in acest weekend ma obliga, prin tatal lui sa plec din casa. Va rog din suflet un raspuns urgent ce sa fac: sa inanintez Ordonanta presedentiala pentru aducerea copilului acasa sau sa ma adresez politiei de cartier pentru a-l aduce mai repede acasa.
Mentionez ca locuiesc impreuna cu sotul meu si nu este corect sa indeparteze copilul de mine, mai ales ca suntem in divort. M-a sunat fetita astazi, 23.10.2010, ca vrea sa vina acasa. Eu i-am spus sa il sune pe tati sa vorbeasc cu el. Am fost sunata de catre sotul meu, este la serviciu, si m-a luat la intrebari ca de ce s-a gandit copilul tocmai acum sa vina acasa. Mi-a comunicat ca maine va veni socrul meu sa ia de par si sa ma dea afara din casa.
O solutie urgenta pentru a-mi aduce copilul acasa, va rog din suflet.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:14, 23 Octombrie 2010
Buna seara, tocmai a plecat socrul meu impreuna cu sotul meu, mi-au pus in vedere sa plec pana luni, daca, nu ma evacueaza cu forta. Daca sotul meu imi semneaza o declaratie in care imi spune ca nu va folosi parasirea domiciliului de catre mine, in instanta, semnata de el si un martor, eu plec din casa. Eu am inregistrat discutia dar nu are relevanta in instanta.
Va rog frumos sa imi dati un sfat.
Eu zic sa nu plecati.Aveti dreptul de a va apara.
Nu este vorba de parasirea de domiciliu ca si problema...
Dar vorbiti si cu avocatul dvs. si vedeti ce va zice.Cu el puteti discuta mul;t mai pe larg si pot fi aspecte care sa nu le fi expus.

Inregistrarea puteti sa o puneti pe un CD si sa o tineti.Nu stiu insa daca ar avea relevanta in instanta sau ce ati vrea sa dovediti cu ea.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pentru raspuns. Socrul meu m-a amenintat ca, daca luni la ora 16.00 nu sunt plecata de acasa, ma bate chiar daca stie ca va infunda puscaria pentru asta, dar face acest lucru numai ca eu sa nu stau in continuare in casa. Sotului meu i-a spus ca, daca vrea sa ne impacam si ma iarta sa plecam toti trei din casa, ca este casa lui. Ori, va dati seama ca sotul meu nu mai doreste impacarea, si, bineinteles ca vrea sa ramana in casa.
Luni, eu incep serviciul, am fost 2 saptamani in concediu medical, deci la ora 16.00 nu sunt in imobil si o sa schimbe yala de la usa, drept pentru care nu o sa pot intra in locuinta.
Sotul meu poate folosi parasirea de domiciliu in instanta? Daca da, de aceea doresc o declaratie semnata de el, cum ca este de acord sa parasesc locuinta fara repercursiuni.
Deja imi este putin frica pentru ziua de luni, asa ca as dori sa plec fara razboi, daca se poate.
Ce sfat imi dati? Afara de cel dat inainte.
Va rog din suflet.
va sugerez sa plecati din casa care ii apartine socrului dvs fara scandal. nu se poate considera parasire de domiciliu daca veti proba in instanta cu martori ca insusi socrul ca proprietar v-a dat afara din casa dansului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inca nu sunt divortat; cum pot vizita copilul meu? este sechestru? lucianlucian lucianlucian Buna seara Sotia a parasit domiciliul acum 3 saptamani, cu bebele nostru (s-a dus la parintii ei) si nu am acces la a-mi vizita bebele. Am fost sa vorbesc ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti tudosoiu tudosoiu Buna ziua, sunt in proces de divort cu sotul meu(la inceput). Eu am intentat actiunea deoarece de apropape un an incepuse sa consume destul de des alcool si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori ioana71 ioana71 Buna ziua. Am si eu o problema spinoasa. Sotul meu a luat copilul de acasa si l-a dus la parintii lui, de unde este dus si luat de la scoala in fiecare zi. ... (vezi toată discuția)