avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce se poate intampla pentru neprezentare la o citatie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ce se poate intampla pentru neprezentare la o citatie?

am primit o citatie dar nu scrie in calitate de ce sunt chemata ,iar pentru neprezentare spune ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:10, 23 Octombrie 2010
Depinde cine a emis citatia si in ce scop.
Riscati sa fiti decazuta din anumite drepturi , probail , sau daca ati fost citata ca martor , ori de politie, riscati sa fiti adusa cu mandat de aducere, (asta tradus ar insemna duba politiei)
e emisa de DIICOT.deci ar trebui sa-mi fac griji?sau o sa primesc doar o amenda initial? apoi daca nu platesc amenda sa primesc un mandat de aducere?
In acest caz e posibil ca in caz de neprezentare sa se emita un mandat de aducere. daca se constata caa prezenta dvs, in fata organelor de cercetare penala este strict necesara,
Pt a evita insa o astfel de situatie , jenanta , e de preferat sa sunati la Parchet , spuneti despe citatia respectiva , si spuneti motivul pt care nu v-ati putut prezenta , eventual lasati un nr de telefon pt a fi contactata in caz de nevoie, asa incat sa rezulte dispozitia dvs de a colabora .In astfel de cazuri manifesta si ei mai multa flexibilitate
Este cazul sa va ingrijorati.
Cf. art. 198 Cod proc. pen. in caz de neprezentare primiti amenda penala/judiciara, care se noteaza in cazierul judiciar!
Si se emite mandat de aducere, adica vine politia la usa si va ia cu scandal, de obicei nu sunt bine-crescuti.

Daca nu va prezentati, motivele ar trebui sa fie intemeiate: internare in spital, calatorie in strainatate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un ajutor ? ContSters197310 ContSters197310 As dorii o informatie, pentru o neprezentare intr-un proces penal,in calitate de martor,ce s-ar putea intampla,indiferent de motivu neprzentarii? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere ?! francisca_maria francisca_maria Buna ziua, intr-o seara pe la ora 21 suna la usa parintilor mei un politist foarte nervos si suparat ca \"vin pe timpul meu si cu masina mea si sunt ... (vezi toată discuția)
Citatie,serviciul politiei rutiere luckas luckas am primit o citatie de la serviciul politiei rutiere an cutia postala cu un anumit termen de prezentare la dansii,eu ridicand citatia de la posta dupa termenul ... (vezi toată discuția)