avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare cetatean francez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare cetatean francez

Buna ziua,

As dori sa aflu de la dvs, care sunt demersurile pentru a angaja un cetatean francez. Dorim sa ii facem contract de munca aici in RO, dar el va locui in Franta. Se va deplasa de 2 ori pe luna in ro si va fi cazat la un hotel. deci nu va fi nevoie sa locuiasca aici. Daca se poate sa-mi mentionati si baza legala de unde ma ot documenta, v-as ramane profund indatorat.

Cu stima,
Alex Milos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 9 Iunie 2008
Va multumesc foarte mult pentru ajutor
Din iunie 2007 nu mai e nevoie de autorizatie de munca. (OUG 55 si OUG 56 din iunie 2007)
Cetatenii UE pot fi angajati in aceleasi conditii ca si cetatenii romani.
Pentru cetateanul francez faceti contractul de munca si inregistrati-l la ITM.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2008
Spiridush, utilizator
Referitor la ce spunea andreea mai sus, in Franta cetatenii din noile state membre UE raman supusi obligatiei de a obtine o autorizatie de munca. In acest sens a fost emis Decretul nr.2007-801 din 11 mai 2007 privind eliberarea autorizatiilor de munca pentru straini, contributia speciala datorata de intreprinderi in cazul angajarii unui strain care nu are o autorizatie de munca si modificarea codului muncii.
Referitor la mesajul Andreei, conform caruia cetatenii francezi ar avea nevoie de autorizatie de munca in Romania, tin sa precizez ca la momentul actual, TOTI cetatenii statelor membre UE, indiferent daca aceste state au mentinut restrictii la accesul lucratorilor romani pe teritoriul statului respectiv, pot lucra in Romania FARA autorizatie de munca. Acest lucru reiese destul de clar din OUG 56/2007 care defineste "strainul" (deci persoana care trebuie sa obtina autorizatia de munca) ca fiind "persoana care nu are cetăţenia română sau cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spaţiului Economic European". Deci, cetatenii francezi nu au nevoie de autorizatie de munca in Romania. Acesta a fost scopul OUG 55 si OUG 56 din iunie 2007. Toate cele bune!
Imi cer scuze, Spiridush, de abia acum am vazut ca si tu ai sesizat aceeasi problema inaintea mea. Toate cele bune!

Alte discuții în legătură

Autorizatie de munca claudia elena claudia elena Fiti draguti sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Am o cunostiinta care este de cetatenie straina care ar dori sa obtina AUTORIZATIE DE MUNCA si dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Angajare strain fara permis de sedere pentru membri de familie. crenguta79 crenguta79 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am angajat un strain casatorit cu un cetatean roman. Conform legislatiei strain este - persoana care nu are ... (vezi toată discuția)
Angajarea cetatenilor extracomunitari care detin permise de munca in alte tari eu Alexandru Cutean Alexandru Cutean As dori sa intreb: Daca permisul de munca eliberat de autoritatiile italiene pt. un cetatean extracomunitar din Bosnia Herzegovina i acorda dreptul acestuia ... (vezi toată discuția)