avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare strain fara permis de sedere pentru membri de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare strain fara permis de sedere pentru membri de familie.

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am angajat un strain casatorit cu un cetatean roman. Conform legislatiei strain este - persoana care nu are cetãţenia românã sau cetãţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spaţiului Economic European.
ART. 5 din OUG 56/2007:
Pot fi încadraţi în muncã sau, dupã caz, pot presta muncã la persoane
fizice sau juridice din România, fãrã autorizaţie de muncã, urmãtoarele
categorii:
g) strãinii membri de familie ai cetãţenilor români;
Persoana in cauza are permis de sedere pentru studii si mi-a adus si certificatul de casatorie cu cetateanul roman, asa ca eu i-am facut contract de munca, ca fiind membru de familie al unui roman.
Problema a intervenit cand am mers la Inspect. Gen. pentru Imigrari, unde mi-au zis ca nu trebuia sa-i fac CIM pana nu-mi aduce permis de sedere pentru membri de familie ai cetatenilor romani (persoana trebuie sa depuna actele pentru eliberarea acestui permis care atesta ca nu are o casatorie de convenienta si care-i da drept de munca).
Intrebarea mea este, ce sa fac eu acum, sa-i inchid CIM-ul sau sa il anulez (CIM-ul este din data de 15.01.2013)?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 28 Ianuarie 2013
Trebuie incetat c.i.m. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Registrul comertului julyana2010 julyana2010 Doresc consultanta in urmatoarea problema: sotul meu este cetatean strain non- UE, posesor al cartii de rezidenta membru de familie. Doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Se pedepseste casatoria de convenienta ? alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 daca te casatoresti cu un cetatean de alta nationalitate si o faci de convenienta ce riscuri poti avea ? (vezi toată discuția)