avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sunt in somaj din campul de munca, pierd somajul daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sunt in somaj din campul de munca, pierd somajul daca ma inscriu la master?

in timpul facultatii am fost angajat la o firma timp de 5 ani, firma respectiva m-a bagat in somaj. acum vreau sa ma insciu la master pierd cumva somajul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:53, 25 Octombrie 2010
Nu puteti pierde somajul decit daca realizati venituri mai mari decit indemnizatia de somaj, aceasta din urma nu are legatura cu studiile dv.
Numai daca obtineti venituri din activitati independente mai mari decat indicatorul social de referinta in vigoare, care este de 500 lei pe luna, nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
1. Fiind somer provenit din incetarea unui CIM nu pierdeti indemnizatia de somaj daca va inscrieti la masterat.
2. Ramane de vazut ce veti face doar cand vi se va oferi un loc de munca si nu-l veti putea onora. Dar in situatia de astazi e putin probabil sa se intample asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer masterand? tinki tinki Poate o persoana inregistrata ca somer si care primeste indemnizatie sa se inscrie si sa urmeze cursuri de masterat la stat? (vezi toată discuția)
Somaj lucrand part time Petre13 Petre13 Sunt inregistrat ca somer la Ajofm,fiind absolvent.Pot sa lucrez part time cu contract de munca?Mentionez ,ca venitul din acest job ar fi mai mic decat ... (vezi toată discuția)
Angajat si somer stelamudura stelamudura Buna ziua, in cazul in care sunt somera, ma pot angaja cu conventie sau chiar cu carte de munca daca salariul este mai mic decat indemnizatia de somaj fara ca ... (vezi toată discuția)