avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare sediu social - cum procedez?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare sediu social - cum procedez?

Buna ziua tuturor,

Am cumparat la inceputul anului un apartament si acum doresc sa-mi mut sediul social al firmei de la vechea locatie in actualul apartament. Problema este ca fostii proprietari au si ei o firma inregistrata cu sediu la aceasta adresa si nu cred ca pot sa existe doua firme pe aceeasi adresa, mai ales ca nu se indeplineste nici una din conditiile articolului 17 al legii societatilor comerciale.
Am citit intr-un alt post de pe acest forum ca, pentru a-i constrange, as putea sa le cer chirie, etc....
Problema si mai mare este insa, ca datorita faptului ca mi-au lasat niste datorii cand am cumparat apartamentul, dupa tranzactie parca au intrat in pamant, s-au ascuns de nu mai pot sa dau deloc de ei.
Cum procedez in cazul meu?

MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 20:29, 3 Februarie 2008
Poti cere direct la registrul comertului radierea inregistrarii sediului in apartamentul tau. Vezi mai intai pe ce termen a fost inregistrat sediul acolo.
Multumesc!
Nu e indeplinita nici conditia de la art 17 alin 2 lit c ? (daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului).
Mai citesc odata:
Art. 17
...
(2) La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
...
c) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii.

Adica, eu ca si asociat unic, pot sa-mi mut sediul firmei in apartamentul meu, proprietate personala, chiar daca e deja sediul unei alte societati? Asa reiese din textul legii, dar in realitate oare asa o fi? Atunci de ce se mai face "Verificare unicitate sediu" ?

O sa trec pe la Biroul Unic de la Reg. Com. sa intreb mai exact, daca or vrea sa-mi spuna, ca de obicei te trimit direct la casierie sa platesti taxe de consultanta. O sa incerc cu o cutie de bomboane... ;)

Poti, sigur ca da. Verificare se face sub rezerva indeplinirii uneia din conditiile art. 17.
Nu incerca cu bomboane, sunt camere de luat vederi peste tot :) In plus, nu ai treaba la biroul unic ci la consiliere. Oricum, din practica pot sa-ti spun ca merge, numai sa adaugi si dovada proprietatii.

Alte discuții în legătură

Vreau sa inchiriez un imobil pauul_sorin pauul_sorin vreau sa inchiriez un apartament pentru birouri, si sa inregistrez acolo punctul de lucru al firmei, am vorbit cu proprietarul iar in acel imobil are sediu ... (vezi toată discuția)
Un sediu, 2 firme dumis dumis Se poate ca 2 firme sa aiba acelasi sediu ? Ma refer, daca intr-un apartament sunt doua firme. Una in fiecare apartament. Se poate? (vezi toată discuția)
Radiere sediu social de la o adresa papaya papaya Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: am inchiriat apartamentul unei firme care si-a stabilit aici sediul social pe baza unui ... (vezi toată discuția)