avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare sediu social - cum procedez?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare sediu social - cum procedez?

Buna ziua tuturor,

Am cumparat la inceputul anului un apartament si acum doresc sa-mi mut sediul social al firmei de la vechea locatie in actualul apartament. Problema este ca fostii proprietari au si ei o firma inregistrata cu sediu la aceasta adresa si nu cred ca pot sa existe doua firme pe aceeasi adresa, mai ales ca nu se indeplineste nici una din conditiile articolului 17 al legii societatilor comerciale.
Am citit intr-un alt post de pe acest forum ca, pentru a-i constrange, as putea sa le cer chirie, etc....
Problema si mai mare este insa, ca datorita faptului ca mi-au lasat niste datorii cand am cumparat apartamentul, dupa tranzactie parca au intrat in pamant, s-au ascuns de nu mai pot sa dau deloc de ei.
Cum procedez in cazul meu?

MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 20:29, 3 Februarie 2008
Merge perfect daca faceti atat dovada proprietatii cat si a calitatii de asociat
Si sa va ganditi si la noi cand mancati bomboanele alea...
Cauta mai intai contractul incheiat la ADMIN. FIN. si vezi daca nu a expirat perioada inchirierii apartamentului pentru sediul firmei. Daca a expirat este OK, daca nu este o problema(trebuie sa soliciti la O.R.C. schimbarea sediului societatii temeinic justificat-vanzare, impropriu desfasurarii activitatii, evacuare etc. Daca contractul a expirat poti cere direct ORC-ului radierea inregistrarii sediului pe apartamentul tau ,cu conditia sa ai un alt contract de inchiriere valabil incheiat cu o durata de cel putin 1 an.
marianeuropa2007@yahoo.com a scris:
cu conditia sa ai un alt contract de inchiriere valabil incheiat cu o durata de cel putin 1 an.

E proprietara, ce contract???
Avand in vedere ca sunteti proprietarul apartamentului, aveti dreptul sa va mutati sediul social acolo, dart in conditiile date singura solutie e sa scapati de societatea fostilor proprietari. Oricum trebuie gasiti fostii proprietari si mers la Registru.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Tufan Andreea a scris:
in conditiile date singura solutie e sa scapati de societatea fostilor proprietari. Oricum trebuie gasiti fostii proprietari si mers la Registru.

Nu zau! Si cum ai ajuns tu la concluzia asta, avand in vedere art. 17 din LSC?

(2) La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite;
b) cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati;
c) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa inchiriez un imobil pauul_sorin pauul_sorin vreau sa inchiriez un apartament pentru birouri, si sa inregistrez acolo punctul de lucru al firmei, am vorbit cu proprietarul iar in acel imobil are sediu ... (vezi toată discuția)
Sediu social comun pt 2 firme ContSters56412 ContSters56412 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Doresc sa imi stabilesc sediul social intr-un apartament inchiriat, am acordul proprietarului, dar fostul chirias inca ... (vezi toată discuția)
Un sediu, 2 firme dumis dumis Se poate ca 2 firme sa aiba acelasi sediu ? Ma refer, daca intr-un apartament sunt doua firme. Una in fiecare apartament. Se poate? (vezi toată discuția)