avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul pausal... si NU exista asociatie de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul pausal... si NU exista asociatie de propietari

Dragi oameni buni,
M-am mutat de curand (1 oct 2010) intr-un bloc cu 2 scari si cu cate 6 apartamente pe scara (deci in total 12 apartamente). Blocul are 2 nivele, cladit prin anii '30 (in Bucuresti, sect 3). Exista un contor la subsol de gaze, si un contor, tot la subsol, de apa. Nici un apartament nu are apometre si nici repartitoare. Doaman care se ocupa cu facturi si tot ce tien de intretinerea blocului, "administratora" ii zicem noi, ne-a facut un calcul ci , ne spune frac , ca "aici la noi" (zice dansa) , se plateste o suma fixa (in cazul nostru, 800,00 lei pentru 4 pers oane la un apart de 89mp !!!!, luna de luna - nu conteaza ca e vara sau iarna - aicii intrand totul: gaze, apa, femeie de serv, gunoi...).
Ce m-a lasta pe mine masca, pe langa suma fabuloasa pe care trebuie sa o achit luna de luna (800 lei x12 luni = 9.600 lei pe an !!!!!!! absurd ) nici macar nu ne da explicatii, nu ne arata facturi, nu afiseaza nimic pe nicaieri... prin care sa vedem si noi cum calculeaza ea consumul ... nu site decat sa spuna ca totul se calculeaza la pausal !!!
Va rog frumos , sa-mi spuneti si mie, ce Lege reglementeaza asa ceva ; ce Lege trebuie sa citesc sa ma pun si eu la punct...
Eu sunt inginer de meserie stiu si eu sa calculez caldura pe suprafata.. stiu cata apa consumam cand statea la un bloc contorizat, deci.. nu pot sa cred ca luna de luna voi plati 8 milioane !!
In primul rand vreau sa o oblig sa afiseze totul !!
Si sa ne explice cum de a ajuns dansa la aceasta suma, luna de luna ??!?!
Cine ma obliga, ca eu vara de ex, in luna august sa platesc tot 800 lei ?!?!

Si o ultima lamurire: vreau sa-mi pun apometre si contor de gaz (daca nu-mi pot pune contor la gaze - macar sa pot sa-mi pun repartitoare si sa platesc doar cat consum !! ) . Trebuie sa cer acordul vecinilor pt asa ceva ?? In ce Lege scrie ?
Mentionez faptul ca din 12 apartamente, doar la 2 sunt familii cu copiii (eu si vecina de deasurpa). In rest sunt doar pensionar - batrani, inclusiv doamna "administrator", care, toata ziua stau acasa, cu apa curgand si cu gazele arzand aproape non stop la aragaz, pt a se incalzi. Noi plecam la serv dimineata la 6, copii is la gradinita pana la 5 dupa amaiza, si noi d el aserv ne intoarcem la 6 seara... Chiar 800 lei pe luna ?!!?!
Ceva este necurat la mijloc !!!

Va multumesc .. pt rabdarea..
Cel mai recent răspuns: Stefanpetrut , utilizator 20:53, 26 Octombrie 2010
In concluzie, cum as putea proceda sa ma separ cu totul de toata chestia asta urata care se petrece la noi in imobil ?

Sau, daca nu se poate separare completa, cum as putea sa procedez, ca montandu-mi aparate de masura / contorizare, sa platesc doar cat consum (bine inteles ca sunt de acord si cu plata lumini pe scara, cu pierderile de la conducta de apa, cu salariul femeii de serviciu, cu plata serviciilor de salubritate) ?

Centrala de sub imobil, care deserveste intreg imobilul, este alimentata cu gaz si este folosita pentru: incalzire apa menajera, gaze pentru aragaz bucatarii si ca agent termic; dar nu exista o separatie intre toate acestea la ora actuala astfel incat intretinerea care se cuvine la apartamentul nostru sa reflecte cat mai real consumul de apa si gaze pentru noi, cele 4 persoane.

ce fac? chem politia? o dau in judecata? nu platesc nimic ??!!?

Va multumesc !!!!!!!!!!!!!!!!!
Incercati sa vorbiti cu ceilalti vecini. Aflati daca ceilalti platesc sume la fel de mari ca si dumneavoastra. Studiati legislatia si convocati-i intr-o adunare generala. Faceti-va bine lectiile, cautati argumente prin care sa-i convingeti sa infiintati asociatia de proprietari. Prezentati-le avantajele organizarii si a schimbarilor pe care le propuneti: contorizare individuala a apei, a gazului, a caldurii...
Mi se pare corect ce spuneţi numai că pe cine să convoci dacă aproape jumătate lipseşte din tară, fiind plecata la copii, in streinatate si cu nevoile plătite de acolo iar dintre ceilalţi peste jumătate multumiţi că au de platit puţin in comparaţie de cît consumă, una sau cel mult doua persoane pensionare care ţin gazul la aragaz dat drumul mai tot timpul si apa curge la greu. Dacă eu îmi pun contoare verificate metrologic pe cheltuială proprie cu firmă autorizată pot forţa in baza vreunei legi să mi se recunoască consumul adevarat?
Lasati prosti in seama lor, unitiva cu vecina de sus ,daca am inteles bine, si bransativa individual la apa va costa mai putin in grup pt ca se impart ch. cu instalatia executata din inaintea contorului blocului si pina unde urmeaza sa fie montate contoarele individuale, o cerere la regia de apa si veti primi indrumare, la gaz e mai comlicat dar merge si acolo ,daca am inteles bine contorul de gaz e la subsol???nu stiu ce sa va spun dar daca e afara pe perete va puteti bransa individual in urma unui proiect,cu cei de la gunoi puteti incheia un contract direct dv doar trebuie sa vedeti ce firma se ocupa de zona dv. asadar va mai ramine sa achitati doar energia pe scara blocului salariul admin. si al femeii de servioci care ttrebuie sa fie calculat functie de suprafata nu functie de nr persoanelor doar energia se plateste pe pers. si nu sunteti obligat sa le platiti pentru ca nu sunt afisate. incazul afisari puteti face contestatie in termen de 5 zile la presedintele asociatiei si daca nu exista asa ceva va adresati primariei de care tineti acolo exista un serviciu specializat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contoare caldura si gaze ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am achizitionat de curand un apartament intr-un bloc din capitala. Am luat legatura cu administratorul pentru ca as dori sa imi montez repartitoare ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierdere apa cauzata de locatar adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Suntem o asociatie cu 3 scari si de curand ne-am montat contoare pasante pe fiecare scara la apa rece. Am constatat ca una ... (vezi toată discuția)