avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua.
am o speta cu privire la un contract de munca pe perioada determinata.
Fiica mea a cistigat un concurs la o institutie pe perioada determinata.
mentionez faptul ca, in anuntul pentru concurs nu a fost mentionata durata cred ca este un motiv de contestatie.
La semnarea contractului cei de la personal iau spus ca nu cunosc perioada si oricind titularul postului se poate reintoarce la serviciu.
ma intreb si eu este posibil asa ceva ??
v-as ruga raspunsuri cit mai ample pentru a putea sa inteleg si eu acest mecanism e corect sau nu
Cel mai recent răspuns: rataxen , utilizator 15:02, 25 Octombrie 2010
De vreme ce au scos postul la concurs, inseamna ca se cunostea perioada in care acesta va fi vacant, in care va lipsi titularul ( si corect era sa se instiinteze condidatii dspre acest aspect). Daca s-a incheiat contract de munca pe perioada determinata, este obligatoriu sa se mentioneze perioada. In momentul in care titularul postului ( este in concediu de maternitate, de crestere a copilului, in concediu de boala,ect) se intoarce la servici, desigur CIM pe perioada determinata va inceta.
perioada nu se cunoaste
motivarea este ca daca nu ii place titularei in concediul de crestere revine la serviciu aceasta perioada putind dura o zi o luna un an etc.
problema este ca odata ce se scoate un post la concurs obligatoriu trebuie mentionata perioada chiar daca ulterior revine titularul postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajată pe perioada determinata in concediu de risc maternal Danaioana Danaioana Buna ziua, In cadrul unei institutii bugetare, o angajata este in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi, până în anul 2017. Postul ... (vezi toată discuția)
Prelungire suspendare concediu crestere copil silana07@yahoo.com silana07@yahoo.com Buna ziua Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie! Am o angajata care se afla in concediu de crestere copil pana la 2 ani, a ... (vezi toată discuția)
Calea legala de inlocuire a titularei detasate Sorin Braileanu Sorin Braileanu Buna ziua, Va rog sa ma lamureasca cineva cu experienta in domeniu,care este calea legala de urmat, in urmatoarea situatie: - sotia mea , este angajata cu ... (vezi toată discuția)