avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberare carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberare carnet de munca

Buna ziua,

Va rog sa imi dati un sfat cu privire la situatia mea: m-am angajat din data de 24.09 la o societate din orasul meu, sediul social al firmei este in alta localitate, si mi-am dat demisia in data de 13.10.
Pana in prezent nu mi-am primit nici un drept salarial, si nici cartea de munca.
Ar trebui sa mai astept sau sa fac o plangere la ITM?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 14:28, 25 Octombrie 2010
Va prezentati la sediul firmei si solicitati sa vi se inmaneze canetul de munca , deoarece acest document se ridica personal si sa vi se achite drepturile salariale.
Dar e posibil sa imi zica ca inca nu au primit carnetul de munca de la sediu? cat e perioada ca sa astept eliberarea unui carnet de munca?
Multumesc
Nu exista perioada de eliberare a carnetului de munca, el se inmineaza persoanei la momentul incetarii activitatii, completat cu toate datele la zi. Daca este vorba de un refuz nejustificat puteti sa-i somati in scris, sau sa va adresati direct instantei de judecata pentru a-i obliga sa va elibereze carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carnet munca loredanaelena loredanaelena buna seara se poate elibera carnetul de munca inainte de a primi salariatul toate drepturile salariale(firma are poprirepe cont)? mentionez ca un nr mare de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa predea cartea de munca gabi_gabi gabi_gabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o prietena si-a dat demisia la insistentele sefului deoarece, conform lui, \"gresea\" frecvent. O ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu imi inapoiaza cartea de munca! radaghin radaghin Daca fostul angajator nu vrea sa-mi inapoieze cartea de munca pe diferite motive ce ar trebui sa fac? Am muncit pt o firma cu sediul in Bucuresti cu un oficiu ... (vezi toată discuția)