avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Neplata impozitului
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Neplata impozitului

Buna seara, am si eu niste nelamuriri cu privire la neplata impozitului unui teren.

(1.) Statul poate actiona in a lua terenul in cazul in care acesta nu are impozitul platit (mai mult ca sigur, da). Nelamurirea mea este defapt, care este limita de timp in care trebuia platit pentru a nu se ajunge la aceasta actiune?
(2.) Se poate face acest lucru fara instiintari?

Mentionez ca este vorba despre un teren intravilan, aflat mai exact in zona Lacului Vacaresti (invecinat cu Sun Plaza Mall).
Terenul nu este folosit (ca multe alte proprietati de acolo), nu are puz facut...

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:54, 17 Februarie 2008
Cadastrul costa intre o treime si 20 la suta din valoarea terenului.

Multumesc frumos pentru raspuns d-le consilier. Referitor la taxa de timbru nu puteti sa-mi dati un raspuns?
Corect nu e, dar cateodata merge si asa.
Multumesc pentru raspuns. Se mai poate rectifica greseala?Chitanta eliberata pentru persoana fizica nu se poate anula si plati o alta taxa pentru cea juridica?
Le multumesc si eu celor ce mi-au raspuns (andreealisievici, elis, selicutza). M-am convins, aveti dreptate. :">

Alte discuții în legătură

/impozit/taxa teren,legea 193/2015 si og 1 tatianagramada tatianagramada 1. Va rog sa imi spuneti daca un contribuabil care plateste prin contract de inchiriere chirie administratiei primariei locale mai este normal sa fie ( ... (vezi toată discuția)
Rog cateva sfaturi - pentru executare silita oanaportar oanaportar Buna seara ! Sora mea a castigat un proces civil. Instanta l-a obligat pe pârât: - să restituie surorii mele o suma de bani, precum şi ... (vezi toată discuția)
Termen legal 15 zile - plangere contraventionala (permis suspendat 90 de zile) Nicoleta Sisca Nicoleta Sisca Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Daca termenul legal de 15 zile pentru depunerea contestatiei impotriva PV ... (vezi toată discuția)