avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general insolventa 2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

insolventa 2010

evaluarea datoriilor in valuta conform omf 3055/2009 este obligatorie si in cazul firmelor aflate in insolventa?
revin cu mai multe detalii:
firma are deschisa procedura de insolventa din mai 2010.
la masa credala s-a inscris si un furnizor care are o creanta si in valuta, creanta care a fost evaluata la cursul de schimb existent la data deschiderii procedurii insolventei. din punct de vedere contabil, conform omf 3055/2009, aceasta datorie mai trebuie evaluata lunar?
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
luminitah, utilizator
Cel mai recent răspuns: luminitah , utilizator 20:35, 26 Octombrie 2010
cred ca da, se evalueaza , atat timp cat omef 3055 nu face aceasta distinctie
Intradevar omf 3055/2009 nu face distinctie in acest sens.
Dar in ceea ce priveste legea insolventei 85/2006 creditorul care s-a inscris la masa credala cu o suma, fie ea si in euro, aceasta fiind actualizata la data deschiderii procedurii conform curs valutar de la aceea data, suma care a fost recunoscuta in tabloul creantelor..aceasta se poate modifica ulterior, adica se mai poate actualiza in functie de cursul de schimb? sau ramane nemodificata??
sper sa nu gresesc , neavand experienta practica intr-o speta similara , dar ma gandesc ca inscrierea la masa credala se face in baza tabelului preliminar si pana la finalizarea procedurii cand se va face tabelul definitiv societatea trebuie sa respecte toate normele contabile , inclusiv reevaluarea
multumesc frumos pentru raspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluarea elementelor monetare kerekesmargo kerekesmargo Incepand cu 01.01.2010 trebuie evaluat elementele monetare -creantele si datoriile exprimate in lei a caror decontare se face in functie de cursul unei ... (vezi toată discuția)
Contract leasing tatiana1 tatiana1 La un contract de leasing in EURO conform Ordin 3055/2009 cont 665 sau 765 , o societate care a cumparat are obligatia de a inregistra in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)