avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire imobil

tatal meu murind, mostenitori au fost mama si fratele meu (eu renuntand la partea mea in favoarea fratelui meu, deci el detine 1/3 din imobil, iar mama 2/3)... fratele meu este divortat si are un copil... mama mea ar vrea ca toata partea ei actuala din casa sa mi-o lase mie (fratele meu nu se impotriveste la asa ceva, luand alte bunuri)... care ar fi calea cea mai sigura? testament / vanzare-cumparare / donatie?
ma intereseaza mai ales in cazul in care se intampla ceva cu mama si cu fratele meu, fosta sotie a fratelui (actionand in numele copilului) poate ataca testamentul sau actul de vanzare-cumparare pentru a cere in plus fata de cat are fratele meu acum?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:38, 1 Februarie 2008

ultimul raspuns este foarte explicit... multumesc mult
urmatoarea intrebare este, in ce conditii poate sa aiba fosta sotie castig de cauza, daca toate actele sunt in regula in privinta vanzarii-cumpararii, eu sunt cea care am grija de mama mea care este bolnava grav,
nimeni nu vrea sa ia copilului ce are pana acum...
ce ar trebui sa facem ca actul de vanzare-cumparare sa nu poate fi atacat (depunere de bani in cont, martori, altceva?)
multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2008
ContSters45980, utilizator
trec la urmatoarea intrebare
(pentru ca situatia nu est niciodata prea complicata, adica exista loc si de mai rau)
eu locuiesc in strainatate, imi este aproape imposibil sa vin in tara, mai simplu este sa o aduc pe mama aici... deci cum pot incheia totusi actul de vanzare cumparare (daca ma hotarasc la aceasta solutie) acest act trebuie inregistrat in tribunal, sau notariat... nu ma pricep...
se poate incheia un act de v-c la consulatul Romaniei din alta tara si sa fie recunoscut in Romania?
va multumesc ca aveti bunavointa si gasiti 2 minute pentru a-mi da cateva lamuriri...
Nu puteti face acest act la consulat, ci la notarul de la locul situarii imobilului.
Mai bine dati dvs. o procura unei persoane apropiate pentru incheierea actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am următoarea situație. suntem 2 frați, mama este ... marycriss marycriss Bună ziua. Am următoarea situație. Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit. Succesiunea după tata a fost facută ( atat mama cat si ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)