avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Trebuie sa existe un contract comercial pentru ca un ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Trebuie sa existe un contract comercial pentru ca un discount primit sa micsoreze valoarea obiectului facturat?

Am si eu o intrebare: am primit o factura pentru o piesa care contine un discount de 10%. De obicei, eu inregistram valoarea piesei diminuata cu acest discount. Stie cineva sa existe cumva o clauza conform careia nu aveam voie sa diminuez valoarea piesei decat daca intre mine si furnizor exista un contract comercial?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 22:03, 25 Octombrie 2010
Dvs.ati primit un discount ,nu o reducere comerciala,deci trebuie sa inregistrati produsul la valoarea reala ,iar discount-ul sa il inregistrati pe venituri.
Pe 767 ar fi corect, deci?
Da,asa este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura discount PUFACONT PUFACONT am o factura de discount total de plata este -1.035,35 valoare le i - 834,95 tva - 200,39 cum o contabilizez? este ... (vezi toată discuția)
Pret de intrare 0.01 mona rogoz mona rogoz am o nelamurira as dorii putin ajutor. Am o factura cu 10 produse la un pret si alta pozitie cu acelas produs cu pret 0.01 mentionez ca am gest glob ... (vezi toată discuția)
Discounturi nenesa nenesa Buna seara.Nu stiu ce sa mai cred cu atatea pareri.Spun simplu problema:pe o factura de marfa se acorda discount(bonus) (ex.180x0.010= -1.80+(-tva 0.34). Cum ... (vezi toată discuția)