avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reducere program de lucru
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reducere program de lucru

Angajatorul mi-a proprus sa imi reduca timpul de lucru de la 8 la 4 ore.... vreau sa stiu daca poate sa imi desfaca contractul de munca mai repede asa... si daca pot beneficia de somaj? Mersi!:-/
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:04, 26 Octombrie 2010
Care este motivatia angajatorul de a reduce programul de lucru?
Dati mai multe detalii.......:)
1. Modificarea CIM se poate face numai prin act aditional semnat de ambele parti (angajator si salariat).
2. Daca nu sunteti de acord cu modificarea programului (si cred ca si a salariului) nu sunteti obligata sa semnati acest act aditional.
3. In aceasta situatie s-ar putea sa va concedieze prin desfiintarea postului ocupat de dvs. (art.65 din Codul muncii) si puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca - sunt fortata sa imi semnez demisia giullia giullia buna dimineata. as dori si eu un raspuns la intrebarea mea si sa ma invatati ce sa fac.lucrez cu contract de munca pe o perioada nedeterminata la o anumita ... (vezi toată discuția)
Somaj prin concediere lucian_E lucian_E Buna ziua, Sunt angajat la o companie x de 1 an,am intrat intr-un action plan,prin care mi se impune realizarea unui anumit target pe luna aceasta,in caz ... (vezi toată discuția)
Micsorarea salariului kty80 kty80 Buna ziua, Acelasi sef nou, care ma terorizeaza cu ascultarea telefonului si monitorizarea calculatorului, doreste acum sa-mi renegocieze salariul. Nu va ... (vezi toată discuția)