avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cumparator de buna credinta
Discuție deschisă în Executare silită

cumparator de buna credinta

Am cumparat o masina care nu era achitata la banca in intregime.La momentul respectib ,cu un an in urma nu stiam acest lucru.Acum .cel ce mi-a vandut masina spune ca nu mai vrea sa plateasca masina si ca imi va fi luata de banca,deoarece exista in contract o clauza cf careia ,daca nu mai platesti rata ,ti se ia masina.
Eu am toate actele in regula ,platesc impozit,a fost radiata de la politie ,financiar,,,,,au fost tacute toate formele legale pt ca eu sa fiu proprietar.
Cum a fost posibila vanzarea daca el nu avea voie sa vanda masina si exista acea clauza?
Are voie cineva sa-mi ia masina?
Daca sunt dispusa sa termin eu sa platesc ratele am voie?Sau trebuie sa-i cer accept vanzatorului?
Poate fi o strategie sa-mi ia masina pt ca o vrea el?
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 06:35, 28 Octombrie 2010
masina poate fi luata doar daca se obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa fie anulate actele incheiate de dvs.. Deci pregatitiva apararile pentru un proces civil...
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
Cum pot fi anulate niste acte semnate de vanzator ,de politie,financiar....?Vanzatorul a radiat masina de la financiar si politie....
Vanzatorul, care nu avea voie sa vanda masina, nu trebuie sa se pregateasca pt un proces penal?
Cine ma poate da in j
dupa cum ati aratat, se pare ca masina nu a fost cumparata de la adevaratul proprietar iar in acest caz adevaratul proprietar poate cere anularea actelor incheiate fara acordul sau....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparator de buna credinta luminita22 luminita22 Am cumparat o masina care nu era achitata la banca in intregime.La momentul respectib ,cu un an in urma nu stiam acest lucru.Acum .cel ce mi-a vandut masina ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru de,mediu hino hino Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in RO in 2003. Valoarea timbrului de mediu reprezinta aprox 70% din pretul masinii, asa ca am consultant un ... (vezi toată discuția)