avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate PFA

- PFA-ul incaseaza 100.000lei, achizitioneaza o masina de 80.000lei. Pana aici care este venitul ce se impoziteaza???
- PFA -ul isi suspenda activitatea - dar titularul vinde masina in aceasta perioada. Care sunt platile datorate in acest caz????
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 11:22, 26 Octombrie 2010
Cred ca este vorba de incasari anuale.

80.000/5 = 16.000 lei/anual
Venit net impozabil anual = 100.000 - 16.000 = 84.000 lei
Impozit anual = 84.000 x 16% = 13.440 lei

Daca vinde masina (si nu are si alte venituri sau cheltuieli):

Venit din vanzarea masinii - Valoarea ramasa a masinii = Venit net impozabil
Valoarea ramasa a masinii = Valoarea initiala (80.000 lei) - Amortizarea inregistrata
mii de multumiri.

PFA-ul poate fi creditat de titular??? - suntacelasi operatiuni ca si la S.R.L.( creditare, restituire creditare...) -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire reevaluata BBADIE BBADIE Buna seara , In anul 2007 s-a achizitionat o cladire la valoarea de 100.000 lei . In anul 2009 a fost reevaluata la 20.000 lei iar diferenta de 80.000 lei ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit levantica levantica Buna seara, va retin putin cu urmatoarea problema : Un arhitect infiinteaza in anul 2009 un birou de arhitectura unde isi desfasoara activitatea independent, ... (vezi toată discuția)
Pfa-comert cu amanuntul-stoc de marfa-calcul impozit ContSters27400 ContSters27400 Buna ziua, Am mare nevoie de ajutor. Sunt PFA cu activitate principala comert cu amanuntul. Eu am gandit calculul impozitului pe venit astfel: Anul N - ... (vezi toată discuția)