Revin si eu cu o intrebare; speta sta in felul urmator: o societate comerciala cu asociat unic cetatean strain e in curs de infiintare. cetateanul strain e plecat din tara. Declaratia sa de asociat unic poate fi scrisa bilingv si trimisa acestuia, pentru a fi semnata in fata unui notar din tara respectiva si apostilata? Sau trebuie intocmita intr-o singura limba si apoi tradusa odata ce e ajunge in Romania deja autentificata si apostilata?
Si o alta intrebare, se poate da o procura notariala de catre cetateanul strain catre administrator, pentru ca acesta sa poata semna actul constitutiv in locul sau? Din nou, aceasta imputernicire trebuie intocmita inntr-o singura limba, apoi autentificata si abia apoi tradusa in romana sau poate fi compusa de la bun inceput bilingv?
Am intocmit bilingv procura ce va fi autentificata notarial prin care asociatul imputerniceste administratorul sa semneze actul constittutiv. Intrebarea mea este:
Cu ce titulatura se semneaza imputernicirea? "SC X prin Asociat Unic Y"? sau "Asociat Unic Y al SC X"? :">
cu multumiri si promisiunea de nu va mai bate la cap :)
In primul rand ar fi bine sa obtineti rezervarea denumirii firmei de la registrul comertului, aceasta fiind valabila. trei luni. In procura scrieti ca persoana x este imputernicita sa semneze actul constitutiv al societatii( denumirea societatii) si sa depuna diligentele necesare in vederea inregistrarii societatii la registrul comertului, deschidere cont bancar, obtinere autorizatii de functionare.