avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de leasing
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de leasing

Simona,mai ai noutati privitoare la contratul de leasing?Este el, prin efectul legii titlu executor sau mai e necesara investirea lui cu formula executorie? Ce parere mai au instantele din Bucuresti?Multumesc.Myra
Cel mai recent răspuns: SimonaOnofrei , utilizator 00:00, 3 Septembrie 2004
Au parere buna instantele
Mi s-a respins si recursul declarat la incheierea de respingere a cererii de investire cu formula executorie a contractului de leasing;
Concluzia : practica din Bucuresti a hotarat faptul ca, contractul de leasing nu necesita investire cu formula executorie fiind executoriu de drept.
Nu stiu cum este in tara;
Atentie insa, nu lasati sa treaca mai mult de doua luni inainte de a va recupera bunul pentru ca, tot practica a hotarat ca, pentru recuperarea ratelor de leasind trebuie sa mergi pe dreptul comun, contractul nefiind executoriu decat cu privire la recuperarea bunului.

Simona

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii in caz de recurs? Buna ziua, am o intrebare privitoare la codul procedurii civile. Este vorba de o iesire din indiviziune la doua imobile. Acum cateva zile am primit ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu raicuraisa raicuraisa Buna ziua. Va rog frumos sa -mi spuneti daca exista o prevedere legala in sensul ca titlurile executorii se investesc cu formula executorie numai \\"in ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata investita sau nu mh31 mh31 Am o nelamurire, caci in functie de localitate, intalnesc tot opinii diferite: somatia de plata se investeste sau nu cu formula executorie? somatia este ... (vezi toată discuția)