avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AVEM PROBLEME CU UN PAMANT!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AVEM PROBLEME CU UN PAMANT!

BUNA ZIUA!VA EXPUN PE SCURT PROBLEMA:FAMILIA MEA ARE UN PAMANT PE CARE ARE UN TITLU DE PROPRIETATE.ALTA PERSOANA ARE SI EA PE ACELASI PAMANT TITLU DE PROPRIETATE.PROBLEMA E CA PERSOANA ASTA A LUCRAT IN PRIMARIE SI AVAND TOT FEUL DE CUNOSTINTE A VANDUT PAMANTUL.DE APROAE 10 ANI PLATIM AVOCATI SI NIMIC.SE PARE CA RADACINILE PERSOANEI RESPECTIVE SUNT F.BINE INFIPTE PT CA NU AJUNGEM LA NICI UN REZULTAT.CUM E POSIBIL ASA CEVA?SA FIE 2 TITLURI DE PROPRIETATE PE ACELASI TEREN?CE POT FACE?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 13:14, 3 Februarie 2008
aveti la dispozitie doua actiuni in instanta
1 constatare nulitate titlu de proprietate, ma refer la titlul de proprietate al persoanei din Primarie. din cate spuneti acest teren va apartine, judecatorul analizand dosarul cauzei si dosarul pe care il va cere de la comisia locala va realiza erorile si va pronunta o hotarare favorbila persoanei indreptatite, in speta, dumneavoastra.
2. presupunand ca veti avea castig de cauza, veti introduce actiune in anularea contractului de vanzare cumparare incheiat pe acest teren de catre persoana din primarie
Constatare nulitate... da' de unde stim ca e vreo cauza de nulitate? Ca nu reiese de nicaieri...

Din pacate, e aproape imposibil sa gasim o solutie viabila unei astfel de probleme aici, pe forum, intrucat problema necesita studiu acte, actiuni intentate etc., lucru nu prea posibil aici.
Imi mpare rau pentru problema dv., insa dv. ati platit mereu impozitul? Cine e trecut la rol fiscal? Ati stapanit pamantul fizic, ati cultivat sau construit ceva pe el??

Nu mai scrieti cu litere mari, va rog, e greu de citit...
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Pe langa cele scrise de AVLIL...in plus...:)
Conteaza foooarte mult cine ocupa/detine/foloseste terenul.
Daca posesia o are celalalt, si nu aveti motive solide de nulitate absoluta, incercati o revendicare, ocazie cu care vi se vor compara titlurile de proprietate.
Conteaza, in acest caz, si cine si-a intabulat dreptul de proprietate asupra terenului.
...Si discutiile pot continua....cum s-a spus mai sus
#-o Da, nicule, la intabulare nu m-am mai gandita... E foarte important!
Nu-i bai AVLIL.... sa m avezi ce rateuri o sa dau eu...:D
Acu' mi-s doar fresh:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri-proprietatea primariei ghitab ghitab primaria unei comuni sustine ca detine pamantul de o parte si de alta al cursului unui rau,pe care au si titlu de proprietate.Problema e ca am si eu titlu de ... (vezi toată discuția)
Actiune de revendicare imobiliare sau altfel de actiune? Imparatul Imparatul Detin in proprietate o suprafata de teren, cumparata prin metode forte incalcite si problematice de la sotia (mama mea vitrega) a tatalui meu. A facut un ... (vezi toată discuția)
Mi se cere un impozit pe un teren fara a avea titlu de proprietate radupripas radupripas buna ziua.am mostenit de la tata o casa pt care am luat certificat de mostenitor.o data cu aceasta casa am mostenit si un teren agricol si intravilan in ... (vezi toată discuția)