avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperis

Buna, am o problema si sper in urma raspunsurilor primite de la voi sa imi pot face un plan de actiune:
de un aproape un an mam mutat singur intrun apartament cu 2 camere cumparat de parinti (cu scopul de nu a sta in chirie sau la camin in perioada studiilor) iar de la bun inceput nu mam inteles bine cu administratoare si vicinii de la 4..(ba nu le convine cum parchez mashina "mashina ta e mai veche si anoastra e mai buna asa ca sa nu mai parchez acolo...."cu toate ca parcam de cel putin 4 luni zi de zi pe acel loc pana sa aiba ei mashina, sau ca dau muzica tare la 3 ziua ,"nu poate dormi copilul" cu toate ca sta la patru si doar pe ei ii deranjeaza,) si difirite discutii referitor la acoperis, sau hotarat ei asociatia sau ceo fi pe acolo sa construiasca acoperis.. era simplu acoperit cu petris si smoala cred... (nam fost niciodata si nici nam ce cauta mai sus de etaju3 ..)nam semnat nimic si nici nam fost deacord cu nimic.. prin urmare au construit un acoperis nou siau facut spatii de depozitare siau pus lacat la acoperis sau sarpanta cum ar veni, cand am vrut sami instalez internet (firma lucreaza cu cabluri prin acoperis) au refuzat trecerea cablului prin acoperis..(am fost nevoit sa montez un switch la vecinu de la 3 in apartament si sa vin cu cablu prin casa scarii. prin concluzie nu am nici o legatura cu acoperisu nam fost nam ce cauta acolo. Acuma primesc o instiintare de la primarie ca in 15 zile sa achit suma... pentru reparatia acoperisului in caz contrar se vor lua masuri..

D in cele citite pe forum tin sa concluzionez urmatoarele:
1.prorietate comuna care nu este folosita sau bransat la ea (cazu meu acoperisul care e sub lacat si cu spatiu de depozitare apartinand oricarui altuia numa mie nu ..) nu mai reprazinta proprietate comuna
2.in lege se precizeaza obligatia propritarelor la plata cheltuelilor de intretinere .. adica al reparatiilor nu al modificarilor.. adica ei nu au reparat dar au construit alt acoperis sarpanta sau cum ar fi ceva gen mansarda

Am inteles bine e corect ce am scris la 1 si 2 ?.. am ceva sanse intrun proces?? e normal ceau facut ei? pot fi obligat la plata constructie acoperisului cu toate ca nam dat acordu?si nici nul folosesc??

Ce ma sfatuiti sa fac?? caci de platit nu am de gand mai bine dau banii in instanta de cat lor.. adica la izolarea blocului nimeni nimic la interfon doar vorbe dar acoperisu una dou si deja si tre sal platesc.

P.S. mulumiri anticipat
Cel mai recent răspuns: street2maxx , utilizator 03:56, 3 Februarie 2008
Daca este vorba de repararea acoperisului, din pacate va trebui sa platiti si dvs. cota parte. In acelsi timp, daca prin reparatie s-a nascut un nou spatiu gen mansarda, aveti si dvs. dreptul la cota parte.

Puteti incerca o negociere de genul stiu ca am dreptul si eu la o suprafata proportionala cu marimea apartamentului meu, doresc compensarea costurilor care ar trebui sa le suport cu renuntarea mea la drepturile asupra mansardei.
asta poate asa ca un fel de "lasa-ma sa te las" ca in mod normal chiar daca renunta (cedeaza) la cota sa parte si ap respectiv e cumparat de altcineva, noul cumparator are dreptul la cota lui din condominiu.
mulumiri pentru raspunsuri..

am sa vb cu administratoru daca nu ajung la un consesns .. pana la urma is obligat sa contribui financiar la coperis.. imi pot cere dreptu asupra unei suprefeti al acestuia ..si daca sunt refuzat adica ii lacat sus si daca numi da cheia la odika daca dau banii macar sami foloseasca la ceva si mie nu numa altora.. pot face plangere ? am toate drepturile acolo nu??(in cazu in care achit suma)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog sa imi spuneti ce inseamna copta parte din acoperis? ... EduardDavid EduardDavid Buna ziua va rog sa imi spuneti ce inseamna cota parte din acoperis? Mentionez ca am cumparat un apartament la mansarda unui bloc nou construit si nu este ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, fara asociatie si fara acces la spatiul mansardei Mihai RMS Mihai RMS Buna ziua, am tot citit despre reparatia acoperisului ca fiind parte comunca, dar mai am cateva nelamuriri si as dori daca se poate sa le clarific. Nu este ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat ovidiu1984 ovidiu1984 Buna seara. Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa ... (vezi toată discuția)