avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - proces

Buna ziua,
Tatal meu care a decedat acum 10 ani a detinut impreuna cu fratele sau un teren, existand titlu de proprietate pe numele celor doi. Dupa moartea tatalui meu nu s-a facut succesiune. Eu nu am stiut de existenta acelui teren, titlul de proprietate fiind la unchiul meu. Anul trecut fratele tatalui a vandut intreaga bucata de teren, printr-un contract de mana semnat doar de el, cumparator si martori (nu la notar deoarece cred ca notarul nu ar fi acceptat doar unul dintre proprietari). Pentru ca noul proprietar nu a putut intabula dreptul de proprietate, m-a actionat in judecata, cerand sa inchei cu el act autentic de vanzare-cumparare, iar in caz contrar sentinta sa tina loc de act apt pentru intabulare. Eu nu vreau sa renunt la bucata care mi se cuvine din acel teren, dar nu ma pot prezenta la proces si as dori sa stiu daca intanta ii poate da castig de cauza. Care este procedura care trebuie urmata in caz de neprezentare si cum pot afla rezultatul procesului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:16, 1 Februarie 2008
Daca lasi adversarul sa se "distreze" singur in proces s-ar putea sa ai o problema. In procesele civile nu e obligatoriu ca partea sa se prezinte, dar se poate prezenta ... avocatul ei. Altfel risti sa lasi judecatorului impresia ca tie putin iti pasa de soarta acestui proces, inclinand ... balanta catre ceea ce inteleg ca nu vrei sa se intample.
Daca nu va prezentati... slabe sanse! Dv. vreti si fara sa mergeti acolo si fara avocat platit si cu teren in proprietate, nu? Cam greut...
Daca insa ajungeti la dosar cereti respingerea ca inadmisibila a actiunii pe motiv ca nu ati fost chemat niciodata la notar si, mai mult decat atat, nu ati semnat niciodata nicio promisiune de vanzare, acel act nu vi se opune.
Rezultatul promisiunii se poate stabili numai dupa dezbaterea succesiunii si, daca cel care v-a promis nu are in proprietate pamantul care face obiectul promisiunii, nu se poate da o hotarare. Acum depinde daca este un termen sau nu trecut pe acea promisiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si acte Beneficiarul Beneficiarul Eu si cu fratii am mostenit fiecare cate o cota parte dintr-o proprietate dupa ce a facut succesiunea iar acuma eu as vrea sa cumpar partile celorlalti si sa ... (vezi toată discuția)
Partaj succesiune dupa bunici 2014Elena 2014Elena A murit bunicul meu, dupa cativa ani a murit si bunica in acelasi an cu tatal meu Fratii tatalui meu au facut succesiunea fara tatal meu, au falsificat anexa 1 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cerul cerul Dupa decesul tatalui meu vreau sa vand un teren intravilan care a apartinut acestuia in baza unui act de donatie. Singurele actele care le am la acest teren ... (vezi toată discuția)