avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul functii

In cazul unui cumul de functii la acelasi angajator, daca angajatul nu va mai presta activitatea secundara (cumulul), cum se inceteaza existenta actului aditional respectiv? Se face decizie? ...exista un singur CIM si actul aditional face posibila existenta cumulului.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 20:21, 26 Octombrie 2010
Mi se pare cel putin ciudat ca va referiti la cumul de functii ( stabilit prin act aditional la CIM ) , avand in vedere prevederile art. 35 Codul muncii care prevede "Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea .
Dupa parerea mea nu suntem in prezenta unui cumul de functii ...... fiind vorba de indeplinirea unor sarcini suplimentare in baza aceluiasi CIM , cu remunerare corespunzatoare .... in acest caz nu trebuie decizie , ci un nou act aditional la CIM prin care se modifica prevederile contractuale .....
Va inteleg, insa cei de la ITM asa ne-au acceptat....doar sub forma de act aditional. Si noi am avut divergente..... Ziceti ca doar cu act aditional se poate modifica?
Da, in baza unui nou act aditional se va stabili ca incepand cu data de ... salariatul nu va mai presta activitate respectiva.
Va multumesc domnilor. D-le freelis mereu ati venit cu raspunsuri prompte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un singur contract individual de munca pentru 2 functii? daniela_circiumaru daniela_circiumaru Am si eu o nelamurire? Se poate incheia un singur contract individual de munca dar salariatul sa indeplineasca 2 functii diferite, respectiv REPREZENTANT ... (vezi toată discuția)
Cumul functie acelasi cim si acelasi angajator ana_maria1 ana_maria1 buna seara se poate realiza cumul de functii la acelasi angajator si pe acelasi CIM?DAca da,cum se procedeaza si care este baza legala?DAca nu care este ... (vezi toată discuția)
Pot refuza semnarea unei decizii? orlandobarbulescu orlandobarbulescu Buna ziua! Am primit o decizie de a prelua prin cumul unele functii pe care le-a detinut o alta persoana retrasa din unitate. In trecut am primit si alte ... (vezi toată discuția)