avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie nou nascut

am o fetita de 2 luni si traiesc cu tatal ei de aproximativ 2 ani in concubinaj. El nu si-a dorit niciodata acest copil, toata sarcina a fost un calvar el incercand sa ma faca sa avortez tot timpul. Dupa nastere a inceput sa se comporte din ce in ce mai rau, este agresiv si verbal si fizic. Locuim cu parintii mei, familia lui fiind destramata. In tot acest timp am ajuns la concuzia ca de fapt el nu prea este sanatos psihic si de fiecare data cand incerc sa-i spun ca cel mai bine ar fi sa-si vada fiecare de viata lui ma ameninta ca imi ia copilul (reamintesc ca varsta bebelusului este de 2 luni). Va rog sa-mi spuneti ce sanse are sa obtina custodia copilului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:56, 26 Octombrie 2010
aveti de facut doua actiuni
1. actiune de indredintare a minorului
2. actiune de evacuare intentate de catre parintii dvs.
Nu cred ca are vreo sansa.Trebuie sa faceti diferenta daca isi doreste cu adevarat acest lucru sau foloseste asta ca un santaj.Dupa parerea mea nici o instanta nu ii poate acorda custodia decat in circumstante foarte grave,ceea ce nu cred ca este cazul la dvs.
Sansele sa va ia copilul, mai ales avand in vedere varsta frageda a acestuia sunt egale cu 0. Cereti in instanta incredintarea copilului.
n-are nicio sansa sa i se incredinteze lui copilul. daca l-a recunoscut, cereti in instanta incredintarea copilului si dati-l afara daca nu locuieste cu forme legale, iar daca e luat in spatiu, parintii dvs trebuie sa formuleze o cerere de evacuare.
sa fiti cu ochii-n patru ca pana la incredintare, poate lua copilul si nu-l puteti obliga sa-l aduca inapoi decat prin hot jud
sansele ca tatal sa obtina custodia copilului sunt zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui ramane copilul dupa o despartire daca suntem necasatoriti ralu_cri ralu_cri buna ziua! de catva timp nu ma mai inteleg cu prietenul meu, impreuna cu care am un copil de 1 an. certurile persista si nu vrea sub nici o forma sa apelam ... (vezi toată discuția)
Ancredintare minor ichim.dragos ichim.dragos problema mea este urmatoarea...... ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)