avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cereri ajutor caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cereri ajutor caldura

Buna ziua,

am luat la cunostinta de actele necesare pentru cererea de subventie, insa nu am gasit nicio reglementare clara a modalitatii de depunere a acestor cereri.

Locuiesc in sectorul 5, iar administratorul nu vrea sa depuna, in locul meu, aceasta cerere si imi spune ca trebuie sa o depun personal. Mentionez faptul ca a depus cererile in locul celorlalti proprietari, mai putin cererea mea si a inca unui vecin...

Asadar, este obligat legal sa depuna si cererea mea sau e doar o vointa...?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: virgilc , utilizator 15:55, 27 Octombrie 2010
Legal nu este precizata obligatia in sarcina administratorului sa desfasoare
demersurile intre primarie si beneficiarii ajutorului
De regula ,pentru a usura preluarea documentatiei si a nu ingreuna activitatea primariei cu prezenta tuturor solicitantilor ,asociatiile delega o persoana,care sa ridice documentele si dupa completarea acestora le returneaza autoritatii
Administratorul nu este obligat sa va depuna declaratia dv., o face facultativ.
Mergeti la RADET de care apartineti si depuneti-o acolo.
Dar poate ne spuneti si noua care este motivul adevarat al refuzului administratorului dde a va depune declaratia. Adica a depus pentru ceilalti proprietari dar pentru dv nu vrea. De ce?
S-a împământenit ideea pasării sarcinilor de serviciu ale diferitelor instituţii, asociaţiilor de proprietari. ªi este normal, ca angajaţii acestor structuri de asistenţă socială sa aprobe " cu aplauze prelungite" aceste iniţiative.
Dar, aceste structuri au în organigramă personalul angajat necesar îndeplinirii sarcinilor, dar este mai comod să le facă altcineva munca. !!!!.
Toate activităţile cuprinse în OUG 5, se pot rezolva rapid pe relaţia : structura de asistenţă socială--- beneficiar, identic cu celelalte ajutoare ; dacă am ajuns ţară de asistaţi, asistenţa să-şi facă treaba.
Pe fond, asociaţia de proprietari nu este nici fundaţie, nici FNI nici CARITAS. Are rolul de intermediar între furnizorii de utilităţi şi beneficiari. La o adică este chiar antisocială prin masurile ce le poate lua împotriva proprietarilor rău platnici, nici decum să acorde nici un fel de ajutoare de orice natură. Asta deocamdată. Ce ne rezervă viitorul ..................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru dosar ajutor caldura _simo_ _simo_ [quot]In HG 996/2010, norme metodologice, OUG 5/2003 actualizata 2010 nu se stipuleaza ca ar trebui si acte doveditoare referitor la anexa nr 3 respectiv de la ... (vezi toată discuția)
Restantele catre asociatie si ajutorul de incalzire silviu35 silviu35 DACA ai datorie la ASOCIATIE ti se aproba ajutorul de caldura. ADMINISTRATORA mia spus ca nu mi se aproba dar eu mam certat cu ea atunci ce fac duc dosarul la ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat cenzor Ana  Anane Ana Anane Am incheiat cu asociatia de proprietari in oct 2008 un contract de mandat pe 3 ani. Intrucat listele de plata se afiseaza cu intarziere (atentie! nu din vina ... (vezi toată discuția)