avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... procesul verbal este corect intocmit ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

procesul verbal este corect intocmit ?

Am parcat in localitatea Cluj Napoca fara tichet . Mi s-a intocmit proces verbal de contraventie de catre un referent din cadrul Primarie - Directia Pol Comunitara . Problema este ca fapta s-a petrecut in 28.04.2010 , procesul verbal a fost intocmit in 20.09.2010 iar eu am primit acasa procesul verbal prin avizare de catre posta si l-am ridicat efectiv in 21.10.2010 . Mai mult procesul verbal s-a intocmit in lipsa mea iar la martori scrie ca" persoanele de fata refuza implicarea ca martori". Intrebarea este : ce sanse sunt in instanta de contestare a acestui proces verbal avand in vedere ca ,conducator auto putea fi o alta persoana decat proprietarul si procesul verbal s-a incheiat fara martori desi in Ordonanta 2 /2001 la art 19 scrie ca trebuie sa confirme cel putin 1 martor cu datele personale si semnatura . Mentiunea referentului este legala ?
In termen de 15 zile de la comunicare aveti dreptul sa contestati PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Atentie sporita asupra datei reale cand a avut loc contraventia si cand se consemneaza ca s-a petrecut
A se verifica continutul PV si sub aspectul art 16,17,34 din OG nr 2/2001
Inca unul dintre motivele pentru care puteti ataca procesul verba este lipsa martorului ,care trebuia sa semneze procesul verbal incheiat in lipsa dvs.
Sunt mai multe motive de nulitate care va dau dreptul sa sperati la o solutie de admitere a contestatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare liviu.scarlat liviu.scarlat Buna seara, intampin o situatie ciudata si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. In Martie 2010 am primit acasa o amenda de la Politia Comunitara a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala; martor ursacheurse ursacheurse buna ziua, am primit o amenda de la protectia consumatorului. la magazin a fost numai gestionarul care nu a semnat procesul verbal, dar nu a fost intrebat daca ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare intraveno intraveno Salut,am si o problema legata de PV Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva ... (vezi toată discuția)