avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce se poate intampla?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce se poate intampla?

acum ceva timp in urma eu si cativa prieteni am fost intr-un hipermarket si din una in alta ne-am gandit noi ca toti suntem fumatori sa luam niste tigari,in acel hipermarket este o zona rezervata cu tigari cu casiera dar se afla pe suprafata comerciala cea mare. eu am luat tigarile fara sa vada casierita, le-am dat altuia ,pana la urma ne-am razgandit si nu am mai iesit nici unul cu acele tigari din magazin.Problema este ca daca ne-au filmat ce se poate intampla chiar daca noi nu am iesit cu ele de linia caselor de marcat si le-am lasat tot in magazinul respectiv dar in alt loc hipermarket.Specific ca nimeni nu ne-a intrebat nimic la iesire din hipermarket.Multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
ContSters174441, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:51, 27 Octombrie 2010
Daca nu vi s-a facut plangere si nu ati fost chemati pentru declarati
inseamna ca nu s-a intocmit nici un dosar penal.
Daca veti fi citati atunci se va pune problema daca sunteti vinovati sau nu.
adica sa ne cheme la sectie dupa stabilirea identitatii noastre?dar noi n-am iesit cu ele dupa casa de marcat din suprafata comerciala
In raport de existenta camerelor de filmat,exista posibilitatea ca "manevra "dvs de subtilizare tigari sa fi fost inregistrata
In situatia in care organul de cercetare poate sa fie sesizat de unitatea comerciala in baza inregistrarii, urmeaza sa fiti citata,ocazie cu care va puteti expune punctul de vedere referitor la faptul ca initial ati luat tigari , pe care,ulterior, inainte de intrarea la casa de marcat ,ati inteles sa le lasati in unitatea comerciala
e posibil ca "manevra" voastra nici sa nu fi fost observata de operatori:rolleyes:...totusi un hipermarket are doar cativa angajati la monitoare care tb sa urmareasca sute de clienti... de aceea multi reusesc sa si fure fara a fi prinsi :P

am mai zis si pe alt topic....chiar daca furati bunurile respective si chiar daca se duceau cu inregistrarea la politie aveati sanse minime sa fiti descoperiti atata timp cat nu sunteti in nicio evidenta, in fisa lor operativa, nu ati mai avut probleme vreodata cu politiaB-)...si asa era trecut iar un dosar la autori necunoscuti=D>
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
laur81, utilizator
A mai fost pusa o astfel de intrebare,iar raspunsul corect si cert este acela ca nu veti pati nimic pentru ca v-ati desistat(ati renuntat sa comiteti fapta).
Orice cumparator,la un moment dat poate renunta sa mai cumpere ceva.
Fara probleme si incercat sa renuntati la astfel de "intentii" cu urmari penale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hipermarchet ContSters174266 ContSters174266 Buna ziua,am gresit intr-un moment de panica si am incercat sa imi insusesc 4 cartoane de tigari dintr-un hipermarchet dar pana la urma am gandit ca nu este ... (vezi toată discuția)
Acuzatie nedreapta de furt maria v maria v Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie: Fiind angajata unui hipermarket am cumparat saptamana trecuta din alt hipermarket ... (vezi toată discuția)
Cum renuntam la fumat? elga50 elga50 Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea! Voi cum ati facut? Ce ati auzit de la ... (vezi toată discuția)