avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu clauza viagera.Decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu clauza viagera.Decesul uneia dintre persoane.Acte notar

Speta se refera la un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager.Sotul [vanzator] moare dupa 8 ani..La citeva luni,notarul o cheama pe sotia acestuia spunind ca trebuiesc semnate niste acte legate de succesiune.Acolo,sotia acestuia specifica ca exista facut un contract pt noi cu uzufruct viager si este intrebata daca are probleme cu noi [nu sint probleme] si o pune sa semneze o hartie.
Ce poate reprezenta aceasta hartie ??? Notarul ne specifica ca dosarul pt succesiune este inchis.Eu ca si beneficiar al contractului mai trebuia sa fac ceva dupa decesul domnului ?

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 05:44, 27 Octombrie 2010
Continuati sa aveti grija de batrana si onorati integral contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse are? Naminator Naminator Ma numesc Stanciu Bogdan si am facut un contract,prin care imi transmit nuda proprietate cu rezervarea dreptului de uzfruct cu niste ... (vezi toată discuția)
La contract de vanzare cu clauza de uzufruct viager cristea1 cristea1 Daca cumparatorul moare avand mostenitori,vanzatorul cu clauza de uzufruct viager ce drepturi are ? Poate de a da mai departe cuiva sa aibe grija de dinsul cu ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)