avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu mostenire

Buna ziua,
suntem trei frati, in urma decesului mamei noastre acum 12 ani fara a efectua succesiunea am intrat in posesia unei case pe pamant cu curte aferenta, atat eu cat si ceilalti doi frati.
De cand a decedat mama de 12 ani de zile doar eu am platit impozitul pe casa, am incheiat contract de energie electrica pe numele meu si am avut grija de locuinta(zugraveli, reparatii acoperis) si curte(gard, toaletarea copacilor) in toata aceasta persioada, cu toate ca la primarie eram trecuti toti 3 frati ca mostenitori insa fara a avea act de propietari deoarece nu am efectuat mostenirea.
De curand ceilalti frati m-au dat in judecata pentru succesiune si pentru impartirea in mod egal a casei, mentionez ca nici un frate nu a locuit in casa parinteasca, eu am folosit-o doar ca o casa de vacanta, locuind acolo doar in weekend-uri.
Doresc ca stiu ce drepturi am in aceasta situatie si daca conform legii casa+curte se impart in mod egal sau am dreptul integral asupra la casa+curte deoarece am chitante ca doar eu am platit impozitul timp de 12 ani si pana in prezent si am intretinut acasa intr-o stare locuibila ???
Va multumesc frumos pentru amabilitate,
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:04, 1 Noiembrie 2010
tino2009 a scris:

Eu am cerut dezbaterea succesorala, fratii nu s-au prezentat chiar daca i-am anuntat, dar nici notarul nu le-a trimis citatii scrise la adresele lor ca acum sa poate sa constituie o proba in instanta,
eu doar am depus la notariat actele pentru succesiune, am anuntat verbal si telefonic fratii si dupa un an de zile am retras dosarul de la notariat pentru ca nu s-au prezentat toti mostenitorii, in aceasta situatie se mai prezuma ca au decazut din drepturi !??!?
dosarul pentru deschiderea succesiunii l-am depus dupa 8 ani (in 2006) de la decesul parintilor (1998), in tot acest timp pana in prezent doar eu am platit impozitul pe casa parinteasca chiar daca nici eu nu am locuit acolo, folosind-o doar ocazional.
Va multumesc frumos pentru tot sprijinul acordat
oricum va trebui sa ii dati in judecata pt succesiune si iesirea din indiviziune.
ciudat a procedat notarul respectiv.. in momentul in care oricare dintre succesori se prezinta si depune undosar in vederea dezbaterii succesiunii, datoria notarului este sa-i citeze pe toti ceilalti succesori indicati .
nu prea am inteles cum de notarul nu si-a indeplinit aceasta obligatie ??
si pt. care motiv ati lasat dosarul in nelucrare la notar, timp de un an de zile ??
stiti dvs. sigur ca notarul nu a emis citatii pt. fratii dvs.? v-a spus notarul acest lucru , personal ??
parerea mea este ca ati avut nesansa sa va adresati unui notar nu tocmai competent ..
daca situatia este asa cum ati expus-o si notarul nu a emis acele citatii , fratii dvs. nu sunt considerati decazuti din drepturi . cu exceptia situatiei in care dvs. ati acceptat succesiunea in mod expres iar dansii nu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Claudia Monica Claudia Monica Noi suntem 4 frați(2 fete și 2 băieți)..Mama noastră a decedat de 19 ani și de abia acum tatăl nostru ne-a chemat la notariat pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinte vrs vrs Buna ziua. Tatal meu a decedat de mai multi ani, dar inca nu s-a facut succesiune. Imobilul in cauza este si pe mama si pe tata. Noi suntem 3 frati, doar eu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire vasilepop vasilepop buna ziua! mama mea mai are un frate si o sora.in urma mortii ambilor bunici a ramas o casa cu 3 camere , o bucatarie interioara si una exterioara plus ... (vezi toată discuția)