am cumparat un autoturism de la o persoana fizica. in anunt era precizat ca masina nu a avut accident si proprietarul mi-a confirmat acest lucru. pentru ca masina arata bine pe exterior si interior, respectiv kilometrii putini, m-a facut sa nu mai testez masina in nici un service(in prealabil am dat telefon si la reprezentanta mazda pentru ca cere informatii despre aceasta masina).dupa cumparare am constatat ca masina are defectiuni la caroserie confirmate si la service de specialitate plus expertiza extrajudiciara care atesta problemele masinii. fostul proprietar zice ca masina n-a avut nici un accident si ca nu are habar de asa ceva refuzand restituirea banilor. (normal..)
intrebarea mea aste: (angajand un avocat) mai pot face ceva ca sa imi dea fostul proprietar macar banii pentru reparatii sau nu? daca da, ma puteti indruma spre un avocat care sa mai fi avut astfel de cazuri? va multumesc anticipat
Cu anuntul de vanzare si cu expertiza tehnica angajati un avocat si in termen de 6 luni trebuie rezolvata chemarea in instanta. Puteti cere anularea contractului sau reducerea din pret, daca s-a constatat o mica importanta a viciului.
In instanta cereti rezolutiunea vanzarii (numita si redhibitorie). Daca se admite, vanzatorul reprimeste lucrul, restituie pretul si cheltuielile vanzarii suportate de cumparator (art. 1355 si 1357 din Codul Civil). Atentie cum pastrati masina in acest timp! Kilometrajul ar fi un indicator si expertiza tehnica sa contina aceasta valoare.