avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transformare societate comerciala in societate civila ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transformare societate comerciala in societate civila profesionala

Buna ziua. Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am impreuna cu trei colege un srl. Trei dintre noi suntem psihologi acreditati de colegiul psihologilor dar una nu. Pana in acest moment firma nu are decat datorii catre actionari care au finantat-o ( achizitii si chirie). Conform legii 213 din 2004 , psihologii pot transforma aceasta societate comerciala in scocietate civila profesionala. Actionarul care nu este psiholog nu poate face parte din societatea civila si nici nu doreste sa fie angajata la ea. Dorim sa transferam bunurile si datoriile de pe srl pe societarea civila pentru a ne putea recupera investitia de pana acum. Stim ca trebuie sa o despagubim pe colega noastra, situatia financiara intre noi este clara. Cum putem transforma srl-ul in societate civila profesionala? Cum putem transfera bunurile? Cum putem transfera datoriile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 20:08, 3 Februarie 2008
NU puteti transforma. Veti dizolva srl-ul, preluand bunurile dupa plata creditorilor si apoi veti infiinta scietatea profesionala cf legii.
Imi pare rau, nu cred ca a-ti inteles.
1. legea 213 din 2004 articolul 15 mentioneaza ca se pot transforma srl-urile in societati civile profesionale, iar noi dorim sa stim cum anume
2. creditorii firmei suntem noi cei 4 actionari, firma are doar datorii si nu poate sa isi plateasca creantele catre noi, noi dorim sa preluam datoriile si bunurile pe societatea civila pentru a putea recupera investitia in timp. Cum putem face acest lucru?
Va multumesc
Unde ziceti ca scrie despre transformare??

Lege nr. 213/2004 - privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România

Art. 15. - (1) Societăţile civile profesionale se constituie, în condiţiile legii, prin contract de societate civilă încheiat între 2 sau mai mulţi psihologi cu drept de liberă practică, şi sunt declarate la Colegiul Psihologilor din România.
(2) Raporturile contractuale se nasc între beneficiar şi societatea civilă profesională, indiferent care dintre psihologii cu drept de liberă practică asociaţi îndeplineşte serviciul profesional.
(3) În cadrul societăţilor civile profesionale patrimoniul este comun şi aparţine asociaţiilor în cotele-părţi stabilite prin contractul de societate civilă.
Nu puteti sa transformati societatea comerciala in societate civila profesionala. Pasul pe care trebuie sa il faceti este sa dizolvati societatea si abia pe urma sa infiintati societatea civila profesionala.
bot_oana a scris:
Am impreuna cu trei colege un srl.

Clar n-am inteles! Ori il aveti, ori sunteti creditori!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cabinet psihologic cci1967 cci1967 pot deschide un cabinet psihologic intr-un apartament cu trei camere care este al meu,cum trebuie sa procedez ,ce acte imi sunt necesare ,cat costa si cat ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre profesie liberala si pfa StanciuL StanciuL Buna ziua, sunt psiholog autonom cu drept de libera practica si doresc sa stiu care este diferenta intre profesia liberala (asa cum este profesia de psiholog) ... (vezi toată discuția)