Am si eu o dilema cu privire la activitatile declarate la un punct de lucru pe langa activitatea de baza. Daca eu am activitate de bata productia este necesar sa declar si cod CAEN specific activitatilor de depozitare si manipulare avand in vedere ca acest proces implica si un depozit de materii prime si respectiv de produse finite? Eu sunt de parere ca trebuie declarat si acest cod CAEN fiind vorba de o activitate conexa activitatii principale, dar sunt si pareri cum ca aceasta activitate de productie implica si depozitarea si manipularea marfii. In acelasi timp exista declarat cod CAEN pentru comercializarea produselor. Mergand pe acelasi principiu e clar ca nu produc sa le tin pentru mine ci sa le vand... Atunci daca eu declar ca activitate si comercializarea nu sunt obligata sa declar si activitatea de depozitare si manipulare? Va rog sa ma ajutati si cu o argumentare legala pentru ca nu mai stiu cum sa pun problema sa se inteleaga.
Este foarte corect cum ati spus. Trebuie sa va autorizati pe proprie raspundere pentru, depozitare, manipulare, comercializare. Legea 359/2004:
ART. 4 Autorizarea funcţionării solicitanţilor se face cu îndeplinirea procedurii
prevăzute de prezenta lege şi de actele normative speciale, armonizate cu
prevederile prezentei legi.
ART. 5 (1) Prin autorizarea funcţionării, în sensul prezentei legi, se înţelege
asumarea de către solicitant a responsabilităţii privitoare la legalitatea
desfăşurării activităţilor declarate.
(2) Activităţile cu impact semnificativ asupra mediului vor fi autorizate din
punct de vedere al protecţiei mediului de către autorităţile competente de
protecţia mediului, la sediile acestora. Procedura de autorizare şi lista
activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului vor fi stabilite prin ordin al
ministrului mediului şi gospodăririi apelor, în termen de 30 de zile de la
intrarea în vigoare a prezentei legi.
Daca nu aveti acele activitati in obiectul de activitate trebuie sa le includeti si sa solicitati autorizarea pe proprie raspundere. Daca le aveti, cereti doar autorizarea
Bafta!
Multumesc mult de raspuns, eram convinsa ca am dreptare numai ca exista si alte persoane care sustin ca se declara la ORC numai activitatile pe care le desfasor in relatie cu tertii nu si cele conexe activitatii mele. Eu inteleg din lege ca se declara toate activitatile desfasurate si nu numai cele in relatie cu tertii, legea nu spune serviciile restate ci activitatile desfasurate.
Este cineva care poate sa spuna clar ca se declara doar acele activitati? si in ce baza legala?
Sa ne intelegem. In obiectul de activitate secundar al societatii poti sa ai toate acticvitatile din Codul CAEN, mai putin cele care tin de de exercitiul autoritatii sau cele pentru care iti trebuie autorizari speciale.
Pentru activitatile din obiectul de activitate al societatii pe care le desfasori efectiv trebuie sa te autorizezi conform Legii 359/2004 sau conform legilor speciale(de ex cele care vizeaza mediul).Daca vrei sa desfasori toate activitatile te autorizezi pe toate. ART. 5
(1) Prin autorizarea funcţionării, în sensul prezentei legi, se înţelege
asumarea de către solicitant a responsabilităţii privitoare la legalitatea
desfăşurării activităţilor declarate.
Legea 359/2004 este foarte clara, nu inteleg de ce trebuie sa mai confirme cineva ce ?
Eu inteleg foarte clar, numai ca persoanele care trebuie sa realizeze autorizarea conf. Legii 359/2004, pentru ca asta nu tine de activitatea mea spun ca nu este necesar sa declare de exemplu si activitatea de depozitare si manipulare avand in vedere ca noi detinem si o instalatie tip skid de gpl cu pompa de distributie pentru alimentarea stivuitoarelor. Eu stiu clar ca acea instalatie trebuie sa fie autorizata dpdv al protectiei mediului si trebuie inclusa si ea in autorizatia de mediu fiind cu impact asupra mediului, numai ca atunci cand solicit revizuirea autorizatiei de mediu va trebui cu siguranta sa arat ca acea instalatie este autorizata in baza Legii 359/2004. Este sau nu asa?
Intra in site-ul Ministerului Mediului si vezi ca este un Ordin( 17.../2007) care este in vigoare desi nu a fost adaptat la noul CAEN si acolo sunt prevazute activitatile care sunt obligatorii a fii autorizate dpdv al protectiei mediului.
Totusi statia de alimentare cu carburant GPL, intra la o alta activitate care trebuie inclusa in obiectul de activitate al societatii daca nu o ai, nu in cea de depozitare sau manipulare. Nu am un cod CAEN la indemana dar gasesti acolo, trebuie sa fie o activitate prevazuta pentru depozitele de carburanti
Firma noua
vreau sa-mi deschid o sifonarie undeva la tara , locul unde se va desfasura activitatea va fi intr-o camera care se afla chiar la strada. va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Dilema
aurasname
Buna ziua. Am infiintat o societate comerciala cod caen singurul autorizat 4690 -Comert ridicata nespecializat. Am ales acest caen in ideea ca produsele pe ... (vezi toată discuția)