avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati

1.Pentru calculul penalitatilor se ia in calcul doar suma restanta de baza sau suma + penalitatile din zilele anterioare? De ex. daca cineva are o restanta de 100 ron,sa zicem, atunci in prima zi de penalizare se adauga 0,2 ron .In a doua zi ,penalizarea se aplica tot sumei de 100 ron sau sumei de 100,2 ron?
2.Daca proprietarul unui apartament nu locuieste in bloc,fiind plecat in strainatate ,dar are un chirias , cui trebuie adresata somatia de plata a restantei(reprezentand contributie la plata unor reparatii la partile comune) : proprietarului sau chiriasului?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:33, 27 Octombrie 2010
1-Penalitatile se aplica la suma restanta
2-Somatia de plata se adreseaza proprietarului spatiului cu destinatia de locuit
Nu se percepe dobanda la dobanda(bas la bas :) )
@maria.o
1. Penalizarile se calculeaza astfel, pentru suma de 100 lei:
- in prima zi 0.2 lei
- a doua zi inca 0.2 lei
- a treia zi inca 0.2 lei
.................... adica in fiecare zi cate 0.2 lei. Daca se calculeaza penalizarea pentru 10 zile intarziere suma penalizarii va fi 2 lei, adaugat la 100 lei, total de plata 102 lei.

2. Somatia de plata se adreseaza proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizarile la intretinere la 2 ap cu aceeasi suma restanta sunt diferite yusty03 yusty03 eu am acumulat dat la intretinere 1740lei iar penalizarea este de 320lei ultima data de plata am facuto in luna a-5-a in val de 500lei, luna aceasta am achitat ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere soso1986 soso1986 Sal, as vrea sa stiu daca se poate de la un expert contabil cum se calculeaza penlizarile la intretinere, am 2000 de lei de plata si administratorul mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Despre penalizari - calcul si incasare jenicaprod jenicaprod Ce procent de penalizari poate aplica o asociatie de proprietari? In cazul unui debit la care s-au calculat penalitati, in cazul unei plati partiale ce se ... (vezi toată discuția)