avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dizolvare asociatie de proprietari !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dizolvare asociatie de proprietari !

Buna seara !
As dori sa cunosc cum pot dizolva o asociatie de proprietari . Practic , nu teoretic .
Ma refer in mod special la acte necesare , taxe de platit , autoritatea competenta a solutiona cererea. Legea nu e deloc clara. Ba administratia financiara , ba instanta de judecata. Poate ma lamureste cineva cu privire la aceste aspecte .Cineva care s-a ocupat cu o asemenea problema.
Multumesc anticipat !:)
Cel mai recent răspuns: cerban , utilizator 12:27, 15 Martie 2018
asa cum afost infiintata, tot asa se desfiinteaza.. la judecatoria in raza careia se afla trebuie actionat si dupa aceea la financiar radiata..
In lege nu se scrie despre dizolvarea unei asociatii.

In extremis se poate dizolva o asociatie atunci cand dispare condominiul, altfel nu se poate dizolva o asociatie de proprietari infiintata pentru a administra proprietatea comuna a proprietarilor din acel condominiu.
Prevederile in vigoare nu precizeaza varianta "dizolvarii"
Dar de ce se vrea desfiintarea asociatiei de proprietari? Daca aflam motivul poate este mai usor de gasit raspunsul practic. De exemplu daca blocul este daramat si proprietarii s-au mutat firesc in alta parte. Sau toate apartamentele au fost vandute unui intreprizator care vrea sa faca un hotel sau centru de afaceri...
Sunt 6 blocuri in aceasta asociatie de proprietari. Presedintele ,administratorul si contabilul taie si spanzura dupa pofta inimii. Nu avem cui sa ne adresam daca se sparge o teava de apa sau daca ploua prin acoperis. Chitantele la intretinere sunt incarcate grosolan fara explicatie , ,, ptr ca asa vor ei ". Le-am trimis controale dar au scapat de fiecare data. Fac doar ce vor ei si cum vor ei. Dorim sa scapam odata de clica asta dar nu stim cum.

Alte discuții în legătură

Desprinderea din actuala asociatie si infiintarea uneia noi jon_jery jon_jery Nu reusesc sa gasesc in legislatie clarificari in legatura cu aceasta problema: - in prezent blocul (cu o singura scara) face parte dintr-o asociatie mai ... (vezi toată discuția)
Despartire asociatie pe scari dalv dalv Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea situatie Urmeaza sa ne rupem de asociatie si sa ne constituim in tr-o noua asociatie pe scara ... (vezi toată discuția)
Desprindere scara din asociatie de proprietari lt lt Buna ziua, Am o intrebare legata de desprinderea unei scari dintr-o asociatie de proprietari cu datorii mari la furnizori. Locuiesc intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)