avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despartire asociatie pe scari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despartire asociatie pe scari

Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea situatie
Urmeaza sa ne rupem de asociatie si sa ne constituim in tr-o noua asociatie pe scara As vrea sa stiu ce trebuie mentionat la AG de separare Avem comuna apa rece si canalizarea
Mutumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Constantin Maria , utilizator 22:49, 17 Noiembrie 2021
Pentru astfel de demersuri este necesar sa studiati temeinic normele in vigoare,eventual sa apelati la persoana specializata
L nr 230/2007 actualizata ART. 5
(1) Asociaţia de proprietari se înfiinţează prin acordul scris a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor apartamentelor şi spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, din cadrul unei clădiri. Acordul se consemnează într-un tabel nominal, anexă la acordul de asociere.
(2) În clădirile de locuinţe cu mai multe tronsoane sau scări se pot constitui asociaţii de proprietari pe fiecare tronson ori scară în parte numai în condiţiile în care nu există o proprietate comună aferentă tronsoanelor sau scărilor care nu poate fi delimitată.
(3) Dacă este cazul, asociaţiile de proprietari înfiinţate pe scări sau tronsoane de clădire îşi reglementează între ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora, printr-o anexă la acordul de asociere.

In cazul dvs este necesar sa desfasurati demersuri pentru executare bransament apa individual
Nu ati facut precizari referitor la instalatia comuna de asigurare agent termic
Buna ziua,
Va trebui sa mentionati ca scara x, constituita din y apartamente formeaza o asociatie noua.
Din fondul de rulment al vechii asociatii se transfera noii asociatii suma de ... lei, din fondul de reparatii suma de ... lei, din alte fonduri comune suma de ...
Va trebui sa precizati modul de impartire al cheltuielilor privind apa rece, calda si a costurilor canalizarii.
av. Gabriel Klein kiritescu
Toate celelate instalatii sunt contorizate separat Pentru apa rece ar fi suficient un contor pasant agreat de apa nova desi multi ne-au sfatuit sa facem un bransament separat Primul costa 7 -8 sute de lei bransamentul peste 3000 lei dar cred ca ne-ar scuti de eventualele discutii daca s-ar inregistra diferente intre contoare
Cum ar trebui sa precizam modul de impartire al cheltuielilor privind apa rece, calda si a costurilor canalizarii?

dalv a scris:
Urmeaza sa ne rupem de asociatie si sa ne constituim in tr-o noua asociatie pe scara As vrea sa stiu ce trebuie mentionat la AG de separare

Convocati proprietarii in adunarea generala precizand la ordinea de zi desprinderea din actuala asociatie si infiintarea unei asociatii numai pe scara dumneavoastra.
La adunarea generala anuntata cu cel putin 10 zile inainte, trebuie sa se prezinte cel putin 50%+1 dintre proprietari. Daca nu aveti aceasta prezenta, reconvocati adunarea generala dupa cel putin 5 zile de la prima adunare. Daca nici la a doua nu se prezinta jumatate plus unul convocati pentru a treia oara adunarea generala dupa alte cel putin 5 zile de la a doua.
La aceasta a treia adunare generala se considera ca adunarea este statutara daca cel putin jumatate plus unul si-au exprimat acordul in scris pe tabele.
La adunarea generala prezentati acordul de asociere si ststutul asociatiei, documente pregatite inainte. Alegeti comitetul executiv, presedintele, comisia de cenzori. Stabiliti sediul asociatiei si modalitatea de repartizarea a cheltuielilor...
Cititi, pentru a va edifica mai bine HG 1588/2007 si apoi reveniti cu intrebari.
Practic ceea ce hotarati in adunarea generala trebuie sa mentionati intr-un proces verbal intocmit in doua exemplare originale.
Trebuie sa aveti copii ale actelor de proprietate a cel putin 50%+1 dintre proprietari.
Trebuie sa obtineti avizul furnizorilor de utilitati.
Mergeti la directia de finante locale, la biroul judecatorului delegat si o sa va dea o lista cu toate documentele pe care trebuie sa le prezentati in 3-4 dosare (unul cu originale si celelalte in copie).
Apoi reveniti si ne spuneti daca mai vreti sa va despartiti!

In acordul de asociere se stabileste si modul de impartire al cheltuielilor privind utilitatile comune cu celelalte scari (apa rece, calda si a costurilor canalizarii), dar acesata trebuie discutata cu conducerea celeilalte asociatii ca sa fie si ei de acord.





dalv a scris:

...... bransamentul peste 3000 lei dar cred ca ne-ar scuti de eventualele discutii daca s-ar inregistra diferente intre contoare
Cum ar trebui sa precizam modul de impartire al cheltuielilor privind apa rece, calda si a costurilor canalizarii?

Cu siguranta v-ar scuti de multe neplaceri legate chiar de obtinerea avizului furnizorului de apa rece, necesar la dosarul infiintarii asociatiei, v-ar scuti de a face un protocol cat de cat corect intre scara dv. si vechea asociatie, v-ar scuti de a sta dupa calculele altuia si a primi o cifra despre care nu stiti daca reprezinta suma corecta care va revine.

Sfatul meu calduros este sa faceti un efort financiar si sa va montati un bransament separat.
Atunci cand oamenii sau institutiile se despart, inseamna ca nu se mai pot intelege, deci nu va puteti astepta, daca nu va montati bransament separat, la o mai buna intelegere pe viitor decat in prezent.

Alte discuții în legătură

Constituirea unei asociaþii de proprietari la nivelul unei scãri dintr-un bloc cu 7 scãri nichiforov vasile nichiforov vasile Blocul în care locuiesc, are 7 scări, între 6-8 etaje, total 207 apartamente şi 4 societăţi la parter, şi cu excepţia scării mele, celelalte au ... (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie de proprietari ! stelutaalistar stelutaalistar Buna seara ! As dori sa cunosc cum pot dizolva o asociatie de proprietari . [u]Practic [/u], nu teoretic . Ma refer in mod special la acte necesare , taxe ... (vezi toată discuția)
Desprinderea din actuala asociatie si infiintarea uneia noi jon_jery jon_jery Nu reusesc sa gasesc in legislatie clarificari in legatura cu aceasta problema: - in prezent blocul (cu o singura scara) face parte dintr-o asociatie mai ... (vezi toată discuția)