avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despartire asociatie pe scari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despartire asociatie pe scari

Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea situatie
Urmeaza sa ne rupem de asociatie si sa ne constituim in tr-o noua asociatie pe scara As vrea sa stiu ce trebuie mentionat la AG de separare Avem comuna apa rece si canalizarea
Mutumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Constantin Maria , utilizator 22:49, 17 Noiembrie 2021
Eu personal nu cred ca o sa se aprobe infiintarea unei noi asociatii atata timp cat aveti in comun apa si canalizarea.

Unor cunostinte care doreau sa se separe din o asociatie in 2 le-a respins pe motiv ca :
exista motive tehnice care impiedica acest lucru si conform art 5 din 230/2011 si art 5 din hg1588 raporturile juridice nu sunt definite si se creeaza incurcaturi.

La blocurile vechi apa rece si canalizarea sunt comune pe un singur bransament la mai multe scari....si totusi asociatiile pe scara s-au infiintat.
E doar chestiune de cum ajung la intelegere si cum furnizorul de apa isi da avizul, deci doar o chestiune de circumstanta, nicidecum de principiu.
Pe scurt:
- asociatia ”mama” ramane cu denumirea actuala, conturi, stampila, sediu si ce-o mai fi pe-acolo;
- daca in com. executiv al asociatiei initiale figureaza si membri din scara dvs., acestia vor trebui sa-si de-a demisia si, probabil se vor numara printre persoanele care se vor ocupa de infiintarea as. pe scara dvs., urmarind ”pasii” indicati de @Adriantot din pag. 1;
- ramane valabil ce v-am scris in legatura cu bransamentul, trebuie lamuriti proprietarii din scara dvs. ca este ce-a mai buna solutie; poate determinati furnizorul sa faca pe cheltuiala sa aceasta separare de consum ( la noi la Iasi, desi furnizorul este extrem de bine dotat financiar, nici n-a vrut sa auda de asa ceva...);
- avocatul care v-a dat consultatia, probabil ca nu este chiar in tema cu procedura de separare a unei as. proprietari, poate asa se procedeaza la ”spargerea” unei firme comerciale... la noi (as. prop.) este asa cum s-a aratat mai sus, adica cine ramîne, ramîne asa cum a fost initial, desigur ca v-a fi nevoie sa se faca comunicarile la judecatorie privind noua componenta a membrilor, poate statutul si ce-o mai cere judecatorul - dar acest lucru nu va priveste pe dvs.;
- ”grupul de initiativa” din scara dvs. sa urmeze, asa cum am mai spus, procedura de infiintare a noii as. prop.,
- cat de curand, va voi trimite materialele solicitate, vedeti ce faceti cu separarea de masura la apa potabila, ca in rest nu sunt probleme, toate utilitatile sunt contorizate separat - din cate am inteles;
Va dorim mult succes!
Ordonanță 26 / 2000 parca ,orice persoana care are un interes ca acea asociatie funcționează în alte interese ,etc.face cerere de dizolvare .și 196/2018.daca de la înființare asociației 3 persoane au decedat sau mutat și nu exisya modificare la statut la judecatoria unde a fost înființată, sau de când a fost înființată. Se dizolva prin cerere de judecata în contencios la judecatoria unde a fost înființată.
Cel mai bine scoateți un certificat de grefa de la judecatoria unde a fost înființată, persoane juridice ,cu o taxa de 1 leu.s-ar putea sa aveți surpriza ca a fost înființată și lasată asa .
Cum am avut și noi surpriza .și politia ,primarul, parchetu, judecatoria știu, de aceea fac ce vor.interesati-va.
Nicio asociatie nu este legala.daca căutați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea unei asociaþii de proprietari la nivelul unei scãri dintr-un bloc cu 7 scãri nichiforov vasile nichiforov vasile Blocul în care locuiesc, are 7 scări, între 6-8 etaje, total 207 apartamente şi 4 societăţi la parter, şi cu excepţia scării mele, celelalte au ... (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie de proprietari ! stelutaalistar stelutaalistar Buna seara ! As dori sa cunosc cum pot dizolva o asociatie de proprietari . [u]Practic [/u], nu teoretic . Ma refer in mod special la acte necesare , taxe ... (vezi toată discuția)
Desprinderea din actuala asociatie si infiintarea uneia noi jon_jery jon_jery Nu reusesc sa gasesc in legislatie clarificari in legatura cu aceasta problema: - in prezent blocul (cu o singura scara) face parte dintr-o asociatie mai ... (vezi toată discuția)