avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dizolvare asociatie de proprietari !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dizolvare asociatie de proprietari !

Buna seara !
As dori sa cunosc cum pot dizolva o asociatie de proprietari . Practic , nu teoretic .
Ma refer in mod special la acte necesare , taxe de platit , autoritatea competenta a solutiona cererea. Legea nu e deloc clara. Ba administratia financiara , ba instanta de judecata. Poate ma lamureste cineva cu privire la aceste aspecte .Cineva care s-a ocupat cu o asemenea problema.
Multumesc anticipat !:)
Cel mai recent răspuns: cerban , utilizator 12:27, 15 Martie 2018
Contractele direct cu furnizorii se pot face daca exista conditii tehnice pentru furnizarea utilitatilor individual.
le putem crea! daca se vrea! nu sunt de acord sa platesc la asociatie diversi salariati ca presedinte cenzor casier etc! plata si contractul direct cu furnizorul! ca in sectorul 4 taxa de salubritate!
asociatia nu are de peste un an comitet executiv si comisie de cenzori si are datorii la anaf de peste 15000 lei.
Contracte direct cu furnizorii si gata! Adio asociatie! Trebuie sa gandeasca altul pentru mine?? Sa faca ce vrea in numele meu? Mai fuge si cu banii si dupa tot eu platesc si furtul? Scuze fratilor chiar nu ganditi? S a strigat in 89 noi muncim nu gandim dar au mai trecut niste ani de atunci

arockz a scris:

Atat @stelutaalistar cat si @mario75 au cateva probleme mai mult sau mai putin grave in asociatiile lor. Desi topicul a fost deschis si continuat pe ideea de dizolvare, eu cred ca interesul lor este sa se separe si sa isi conduca viata cum cred ei de cuviinta.

Deci nu pe principiu celebrei reclame cu: am un bec ars la masina ... tre sa schimbam motoru.

In acest crez le dam sfaturi cum sa o faca mai repede, mai usor, mai legal.


Deci se pot dizolva si fara sa facem uz de art. 245 din CC. Si legile specifice asociatiilor te lasa: l230/ hg1588/ statut (da e lege daca nu incalca alta lege), dar e nevoie de dizolvare?

I-a explicati-mi si mie logica dizolvarii in cazul @stelutaalistar. De ce sa dizolvi o asociatie de 6 blocuri ca vrea un bloc sau o scara sa se separe? Care e logica sa pui pe drum o mare majoritate pentru o mica minoritate. Cei din asociatie, daca sunt cu capu pe umeri vor analiza posibilitatea de separe. Daca considera ca nu sunt afectate asociatia (cumulul de proprietari) si a marii majoritati, ar trebui sa-si dea acordul atat CEx cat si AG.
Sunt si probleme tehnice, nu numai teoretice si legale de rezolvat.

Sunt 'nspe mii de asociatii separate aiurea pe tronsoane care nu s-au putut separa din punct de vedere tehnic la utilitati si/ sau spatii comune. Si s-au facut acorduri aiurea intre ele, si se injura intre ei presedinti sau administratori sau vecini ca unii au mai multi restantieri, ca raman fara apa/ gaze/ curent/ caldura din cauza celorlati etc.

Le faci! Asociatiile n au interesul

cyan a scris:

Contractele direct cu furnizorii se pot face daca exista conditii tehnice pentru furnizarea utilitatilor individual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desprinderea din actuala asociatie si infiintarea uneia noi jon_jery jon_jery Nu reusesc sa gasesc in legislatie clarificari in legatura cu aceasta problema: - in prezent blocul (cu o singura scara) face parte dintr-o asociatie mai ... (vezi toată discuția)
Despartire asociatie pe scari dalv dalv Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea situatie Urmeaza sa ne rupem de asociatie si sa ne constituim in tr-o noua asociatie pe scara ... (vezi toată discuția)
Desprindere scara din asociatie de proprietari lt lt Buna ziua, Am o intrebare legata de desprinderea unei scari dintr-o asociatie de proprietari cu datorii mari la furnizori. Locuiesc intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)