avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dizolvare asociatie de proprietari !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dizolvare asociatie de proprietari !

Buna seara !
As dori sa cunosc cum pot dizolva o asociatie de proprietari . Practic , nu teoretic .
Ma refer in mod special la acte necesare , taxe de platit , autoritatea competenta a solutiona cererea. Legea nu e deloc clara. Ba administratia financiara , ba instanta de judecata. Poate ma lamureste cineva cu privire la aceste aspecte .Cineva care s-a ocupat cu o asemenea problema.
Multumesc anticipat !:)
Cel mai recent răspuns: cerban , utilizator 12:27, 15 Martie 2018
Va supun atentiei si eu cu o speta... o asociatie legal constituita avand doar o scara vrea sa fuzioneze, sa fie absorbita de o alta asociatie (cu mai multe scari). Care este procedura?
Primii pasi sunt greu de facut. Trebuie ca fiecare din cele doua asociatii sa hotarasca separat cu votul favorabil a 2/3 dintre proprietari ca sunt de acord cu aceasta fiziune. Acest acord trebuie dat in scris pe tabele care se vor folosi apoi in dosarul ce trebuie depus la Judecatorul delegat impreuna cu un nou statut.
Aveti in comun fatada, tevile din subsol, consumuri, teren, terasa sau adresa postala este aceeasi.
Sunteti o asociatie desprinsa dintr-un bloc cu mai multe scari si vreti sa va uniti cu o asociatie invecinata cu mai multe scari, pentru a va administra la comun sau pentru a avea unul sau doi presedinti.
Buna ziua,
Ce se intampla in cazul in care statulul unei asociatii cu doua scari, care se vor separate, nu e de gasit nici macar la tribunal?
Pai nu la tribunal il cautati, ci la primarie.

Alte discuții în legătură

Desprinderea din actuala asociatie si infiintarea uneia noi jon_jery jon_jery Nu reusesc sa gasesc in legislatie clarificari in legatura cu aceasta problema: - in prezent blocul (cu o singura scara) face parte dintr-o asociatie mai ... (vezi toată discuția)
Despartire asociatie pe scari dalv dalv Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea situatie Urmeaza sa ne rupem de asociatie si sa ne constituim in tr-o noua asociatie pe scara ... (vezi toată discuția)
Desprindere scara din asociatie de proprietari lt lt Buna ziua, Am o intrebare legata de desprinderea unei scari dintr-o asociatie de proprietari cu datorii mari la furnizori. Locuiesc intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)