avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - doresc amanare la primul termen
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - doresc amanare la primul termen

sunt in divort cu sotia,sia gasit unul mai tinar ca ea cu 8 ani si a bagat divort,ce pot face sai dau aminare la primul termen care e pe 5 noiembrie,daca nu ma prezint ce se intimpla?avem si o fetita de 12 ani
Cel mai recent răspuns: flyxy16 , utilizator 16:11, 11 Noiembrie 2010
a consemnat in cerere sa ii ramina spre crestere si educare,dar in acelasi timp o vreau si eu.ce ma invatati sa fac?pe 5 noiembrie e prima infatisare.ce ar trebuii sa fac?
ce veti obtine daca o sicanati? in afara ca va veti consuma nervos, veti expune copilul la tot felul de certuri inutile si veti cheltui o multime de bani cu avocati nu veti castiga absolut nimic.
Din potriva veti pierde timp, bani si va veti macina nervos.
Oricum divortul se va pronunta pana la urma, copilul va fi dat spre ingrijire si educare mamei (in 95% din cazuri ) iar ca s adovediti adulterul va fi foarte greu si va veti expune la discutii intime in fata a 10 de straini.

Chiar asta doriti??

Eu va sugerez sa va intelegi pe cale amiabila si sa va continuati viata.
Singurul care va suferi veti fi doar dumneavoastra.
Variantele sunt:
-fie la primul termen va prezentati si solicitati acordarea unui alt termen in vederea angajarii unui aparator, apoi la urmatorul termen depuneti intampinare-cerere reconventionala,
-fie va prezentati la primul termen si depuneti intampinare prin care va formulati apararea fata de motivele actiunii formulate si cerere -reconventionala prin care solicitati:
-desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantei sau din culpa comuna,
-incredintarea minorei spre crestere si educare tatalui,
-stabilirea in favoarea minorei a unei pensii de intretinere si obligarea mamei la plata acesteia in functie de venitul realizat sau in functie de venitul minim pe economie, dupa cum este situatia,
-reluarea numelui avut anterior casatoriei de catre reclamanta,
In subsidiar puteti solicita in situatia in care instanta va dispune incredintarea minorei mamei, stabilirea unui program de vizita al minorei in varianta pe care o apreciati ca fiind una atat in favoarea acesteia cat si al dvs.
Angajati avocat.
cu 5 zile inainte de prima infatisare am facut cerere ptr aminare termen pe motiv ami angaja aparator,in ziua procesul nu mam prezentat la tribunal,sotia sa prezentat si i sa spus cerut aminarea ptr angajare aparator si i sa spus de catre judecator ca pe 13 ianuarie sa se prezinte cu fetitia ptr a fi audiata iar pe 14 ianuarie avem noi infatisare,dar i sa spus sa se prezinte si cu adresa mea exacta de la locul de munca desi nu a cerut pensie de intretinere si in cererea catre presedinte cind a inaintat dosarul de divort a specificat ca contribuim amindoi la cresterea copilului,azi am fost si am scos dosarul de la registratura iar cei care au consemnat in acte sa se atribuie pensie de intretinere au fost cei de la autoritatea tutelare,ce se poate face sau ce poate spune sotia mea la urmatoarea infatisarea ca sa nu mi se faca oprire pe salariu ptr pensia de intretinere,amindoi contribuin in mod egal la cresterea copilului si aceeasta fiind intelegerea intre noi de la momentul inaitarii actelor de divort

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort alina_ion_escu alina_ion_escu intampinarea este obligatorie intr-un proces de divort? si daca nu fac o intampinare ,ce se intampla? daca sunt in concediu medical si nu ma pot prezenta la ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna ziua am si eu o mica problema,eu sunt rezident in italia,iara sotia a deschis actiune de divort in Romania.Pentru ca nu pot ajunge acum acasa sa ma apar ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ... (vezi toată discuția)