avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Achitarea sultei se poate face esalonat ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Achitarea sultei se poate face esalonat ?

Buna ziua,
Va rog daca se poate sa-mi spuneti daca o persoana poate achita esalonat o sulta rezultata in urma unei decizii de divort si daca da in ce termen ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: rolena , utilizator 10:57, 3 Noiembrie 2010
ce se mentioneaza in decizie?
O persoana (debitor) POATE achita esalonat ce are de achitat DACA cealalta persoana (creditorul) accepta acesta modalitate de plata. Prin intelegere se POATE orice.

Altfel ... creditorul poate trece la executarea intregii creante.
buna ziua.
de regula instanta de judecata stabileste un termen in care se poate achita sulta . daca partile se invoiesc cu privire la modalitatea platii, se va face mentiune in hotararea judecatoreasca.
daca nu v-ati inteles cu privire la acest aspect, at. sulta se va plati integral.
Termenul de plata a sultei poate fi mentionat in hotararea judecatoreasca, altminteri, aceata poate fi achitata oricand.
Termenul de prescriptie pentru acest drept de creanta este de trei ani , curge de la nasterea dreptului de valorificare a acesteia .

Insa, instanta de judecata poate stabili un termen pentru a fi efectuata aceasta plata, unul rezonabil.
Multumesc pentru raspunsurile primite !
Sper ca am inteles bine: pot solicita in instanta incasarea totala a sultei intrun termen stabilit de mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj. valik valik Buna ziua.Am intentia sa cer plata sultei in rate.In cazul in care mi se aproba, devin proprietar unic al imobilului imediat dupa sentinta definitiva, sau dupa ... (vezi toată discuția)
Executare silita in proces de iesire din indiviziune brand2010 brand2010 problema este cam asa : -proces civil pt iesire din indiviziune pentru un teren in care eram coproprietar cu inca o persoana. -sentinta a fost in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita orsenigrobert orsenigrobert Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie : Prescrierea unei datorii (sulta) curge de la data stabilita de instanta ca data de plata a sultei ... (vezi toată discuția)