avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita in proces de iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita in proces de iesire din indiviziune

problema este cam asa :
-proces civil pt iesire din indiviziune pentru un teren in care eram coproprietar cu inca o persoana.
-sentinta a fost in favoarea mea intrucat detineam cea mai mare parte din teren, cu obligativitatea achitarii sultei catre celalat coproprietar.
-sulta a fost calculata la nivelul anului 2008 in prezent valoarea terenului in cauza fiind mult mai mica
-comunicarea sentintei mi-a fost adusa la cunostinta dupa data la care se mai putea depune o contestatie, deci sentinta a ramas definitiva si irevocabila
-in prezent persoana catre care tb sa achit sulta a inceput procedura de executare silita la 3 luni de la comunicarea sentintei (mentionez ca suma ce tb achitata drept sulta depaseste cu mult posibilitatile mele de plata)
Intrebarea mea este daca se mai poate repune cumva procesul in termen sau ce alte posibilitati exista in vederea solutionarii (recalcularea sultei, sau plata esalonata, etc)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 06:09, 17 Noiembrie 2010
recalcularea sultei iese din discutie. plata esalonata ramine la latitudinea creditorului si la nivelui lui de intelegere.
multumesc pt. raspuns
in mod evident creditorul nu are nici o disponibilitate pt plata esalonata avand in vedere faptul ca a dispus deja executarea silita..fara sa-mi aduca la cunostinta intentia sa..
exista vreo alta cale de solutionare?
singura solutiei este plata sultei in cuantumul stabilit prin hotarirea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri personale (apartament), esalonare sulta alex_elena alex_elena In urma procesului privind partajul apartamentului am castigat in instanta si am de platit suma de 30000 roni paratei . Am in intretinere doi copii minori , ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu sulta tatiana28 tatiana28 Buna seara.Printr-o hotarare definitiva si irevocabila din 2008 s-a atribuit bunul imobil cu obligatia de a plati sulta.In 2009 creditorul deschide actiune de ... (vezi toată discuția)