avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj inainte si dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj inainte si dupa CCC

Buna ziua. Am o prietena care in anul 2008 a terminat facultatea si incepand cu luna septembrie a intrat in somaj . Pe data de 15 septembrie 2008 a nascut si a luat somaj pana pe 15 ian 2009. Incepand cu aceasta data a beneficiat de indemnizatie crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Dupa data de 15 sept 2010 cand a implinit copilul 2 ani a sunat la somaj sa intrebe ce acte trebuie sa aduca pentru a se relua plata acestuia si i s-a spus ca nu mai poate beneficia de somaj pentru ca a beneficiat aproape 5 luni si somaj se da 6 luni. Va rog sa-mi spuneti daca mai poate beneficia de somaj sau ajutor de somaj , pana la gasirea unui loc de munca si daca se poate sa imi spuneti legea si articolul.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
alinatug, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinatug , utilizator 15:41, 28 Octombrie 2010
1. Perioada de somaj ca absolvent este de 6 luni.
2. Perioada de somaj se suspenda in perioada de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani si se reia, de unde a ramas, la expirarea acestor concedii, pana ce se completeaza cele 6 luni.
3. Daca v-a mai ramas ceva din cele 6 luni AJOFM este obligat sa va acorde indemnizatia de somaj pana expira cele 6 luni.
4. Nu va mai trebuie decat decizia data de Agentia de Prestatii Sociale prin care se inceteaza indemnizatia de CCC pana la 2 ani.
5. Din pacate, dupa terminarea perioadei de somaj nu mai exista alta posibilitate de a avea alte venituri decat sa va gasiti un loc de munca sau saapelati la Primarie pentru un ajutor social.
Va multumesc. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatia pentru cresterea copilului seby tf seby tf Buna seara,am si eu o nelamurire cu privire la dosarul pentru indemnizatie,nu stiu exact cum se procedeaza.Eu am beneficiat de somaj din 26decembrie 2009 pana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)
Somaj ovoka ovoka Buna ziua! am si eu o interebare.Sotul meu este la concediul de cresterea copilului de1 sept 2011 pana la 2 dec 2012.Inainte de concediu a muncit legal 4 ... (vezi toată discuția)