avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua! am si eu o interebare.Sotul meu este la concediul de cresterea copilului de1 sept 2011 pana la 2 dec 2012.Inainte de concediu a muncit legal 4 luni.Intrebarea mea este, daca se poate sa mearga la somaj incepand la data de 3 dec 2012-adica la sfarsitul concediul de cresterea copilului. multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 4 August 2012
1. Nu inteleg cum de a beneficiat de CCC daca inainte a lucrat numai 4 luni.

2. Pentru a putea sa dau un raspuns corect va rog sa spuneti ce statut avea inainte de cele 4 luni.
sotul meu lucreaza in constructie de aceea in fiecare ani 6 luni sunt somer si 6 luni sunt angajat.Inainte de concediului sau de cresterea copilului eu am fost la ccc 9 luni si de 1 septembrie 2011 am schimbat cu el. Deci inainte de cele 4 luni a fost somer 6 luni inainte de 6 luni somaj a fost angajat si asa mai departe.
1. Legea 76/2002 (legea somajului) nu mai permite acum asa ceva chiar daca este vorba de sectorul constructii.

2. - Dupa ce se termina CCC va putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj are un stagiu de cotizare la somaj de 12 luni.
- Perioada in care a fost in somaj indemnizat nu este perioada de cotizare la somaj.
- De asemenea perioada in care a fost in CCC nu este perioada asimilata stagiului de cotizare la somaj decat in cazul copiilor nascuti incepand cu 01.01.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata, contract de munca pe perioada determinata dana rod dana rod Buna seara. Va deranjez cu o intrebare. Sunt insarcinata in 3 luni, am anuntat angajatorul, sunt angajata pe perid determinata pana in aug 2011, pe locul unei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj LISA2000 LISA2000 Buna ziua, Am si eu o intrebare , concediul pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani , se figureaza in stagiul de cotizare? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj Mond Mond Am sa va explic pe scurt : In perioada febr.1998-martie 2006 am lucrat cu CIM la o singura soc. In aceasta perioada am beneficiat de 2 conc.pt.cresterea ... (vezi toată discuția)