Vera a scris:
cartusele pt imprimanta sunt considerate intr adevar consumabile pt ca durata lor de viata este raportata la nr. de pagini care il tiparesti.
Deci daca cumpar un cartus, tiparesc o pagina (sau nici una) si se strica, e normal sa nu beneficiez de garantie? La urma urmei, "consumabila" este cerneala din acel rezervor (cartus), pentru ca ansamblul in sine implica niste chestii electronice/mecanice/etc.
Dar exista stipulat in vreo lege ceva referitor la aceste "consumabile"? Este normal sa dau un milion pe un astfel de cartus si sa n-am nici o garantie? Inteleg sa n-ai garantie daca s-a stricat din cauza manipularii incorecte.. dar daca se defecteaza singur (in acest caz, ceva de natura electronica) nu trebuie sa existe o garantie?
BTW.. un astfel de cartus permite tiparirea a peste 1000 de pag.. si eu de-abia am tiparit vreo 10 (se poate observa ca este plin si intact). Dar au dreptul sa mentioneze in certificatul de garantie ca nu se acorda garantie "consumabilelor"? Nu mai zic ca nici nu sint definite in mod explicit aceste "consumabile"..
Dar vreau sa mentionez un exemplu asemanator, dar opus ca si abordare: am cumparat recent o baterie pentru telefon si am primit din partea vinzatorului garantie (1 an). Si nu se poate spune ca o baterie nu reprezinta un "consumabil" pentru un telefon (si nu numai). Mai ales ca bateria chiar poti s-o folosesti incorect si s-o deteriorezi.
Asadar.. stie cineva ce articole de lege (norme de aplicare) fac referire la aceste "consumabile"?