avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema garantie ("consumabile")
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema garantie ("consumabile")

Am o problema legata de garantie. Este vorba despre o imprimanta cumparata acum citeva luni la care s-a defectat unul dintre cartusele cu cerneala (imprimanta nu mai recunoaste acel cartus). Cartusele sint ceva mai evoluate, in sensul ca contin un "chip" de identificare etc. Problema este ca vinzatorul sustine ca acest cartus este un "consumabil" si ca nu este aplicabila garantia si asupra lui.

Mai mult, atit vinzatorul cit si importatorul sustin ca nici daca as cumpara un cartus nou nu voi beneficia de vreo garantie. Precizez ca un cartus nou costa in jur de 100 RON iar imprimanta a costat aproximativ 450 RON. Asadar, in viziuea lor pot risca sa cumpar oricite cartuse fara a avea vreo garantie ca vor functiona macar 5 minute.

Exista vreo mentiune (articol de lege sau in normele de aplicare) despre existenta si definitia acestor "consumabile" care NU beneficiaza de garantie?

Va multumesc anticipat pentru orice sugestie.
Cel mai recent răspuns: IonutAnghel , utilizator 14:39, 18 Mai 2009
Cartusele au garantie, prin lege. NU exista nici un drept al producatorului prin care sa iti ridice garantia ca ai folosit un produs de la alta firma decat cea care a produs imprimanta sau daca ai reincarcat cartusul, daca ti se intampla asta aia care o fac sunt niste porci care vor sa faca bani dupa urma ta. Sunt implicat in domeniu incerc sa promovez cumpararea de cartuse compatibile, cu garantie, sunt ieftine si bune. Cartusele compatibile sunt singurele de pe piata care iti garanteaza ca daca se strica imprimanta din cauza cartusului ti-o repara, daca ai norocul sa se strice o imprimanta iesita din garantie din cauza unui cartus originial o sa ai surprize sa nu ti se repare. Daca vrei o firma serioasa apeleaza la www.desktop-expert.ro o sa vezi cum arata si un certificat de garantie pentru cartuse, in format extis, cu granantie si asupra imprimantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprimante, dreptul de proprietate: de ce nu pot cumpara consumabile de la care producator vreau? vulturu39 vulturu39 Eu stiu ca daca cumperi un bun, este proprietar pe acel bun in totalitate cat timp nu se specifica altceva la cumparare. Credeam ca si cu imprimantele este la ... (vezi toată discuția)
Produs incomplet - returnare contravaloare? stefanel1a stefanel1a Buna ziua. Am cumparat pe 24.10.2015 un multifunctional (imprimanta + scanner) pentru a-l face cadou unei cunostinte de ziua ei, adica pe 24.11.2015. ... (vezi toată discuția)
Returnare acumulator auto florin60 florin60 Acum trei zile am fost la un magazin de piese auto ,pentru a cumpara un acumulator auto .Am spus vinzatorului caracteristicile masinii mele (1.9 tdi ,131cp ... (vezi toată discuția)