avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... returnare acumulator auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

returnare acumulator auto

Acum trei zile am fost la un magazin de piese auto ,pentru a cumpara un acumulator auto .Am spus vinzatorului caracteristicile masinii mele (1.9 tdi ,131cp ,din 2004) si el a ales o baterie pe care a si montat-o la masina mea ,am platit-o ,mi-a facut garantia si a spus ca totul este ok.A doua zi dimineata ,am constatat ca bateria invirte greu motorul ,am intrebat la ateliere auto si pe cei de la reprezentanta vw-porsche si ei mi-au confirmat ca bateria pentru motorul meu trebuie sa aibe o putere de cel putin 72 de amperi si nu 70 de amperi cum mi-a vindut acel vinzator de la magazin .Am fost la magazin sa-mi dea banii inapoi pe baterie ,dar vinzatorul a spus ca nu se mai poate ,dearece in acest caz va trebuii sa o plateasca el.L-am avertizat ca voi face plingere la forurile competente si a spus ca nu il intereseaza .Va rog sa ma ajutati sa-mi iau banii inapoi pe baterie .Mentionea ca eu nu mai am folosit acea baterie din momentul in care am vazut a doua zi ca masina porneste greu .Va aduc la cunostiinta ca am incercat sa discut cu vinzatorul de la magazin si pe cale amiabila .
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:59, 14 Decembrie 2012
In principal este culpa dvs cas nu ati cunoscut ce model si ce putere de acumulator sa achizitionati
Aspectele mentionate de dvs nu sunt de natura sa determine restituirea acumulatorului
Incercati sa discutati la comerciant despre interesul dvs de a achizitiona acumulator la caracteristicile tehnice necesare autoturismului dvs,urman a achita numai diferenta de valoare intre cei 2 acumulatori
Faceti reclamatie la ANPC si scrieti ca ati fost determinat sa cumparati un produs nepotrivit masinii dumneavoastra, care nu da rezultatele asteptate ca urmare a utilizarii lui.
Nu pot aprecia daca veti fi ajutat sau nu si daca este corect ce v-au spus cei de la reprezentanta (in paranteza fie spus, are dreptate ynocentta: era bine sa va informati dvs. inainte de a cumpara bateria) insa daca nu gasiti intelegere la magazin este singura sansa.

N-ar fi rau sa cereti de la reprezentanta caracteristicile bateriei care era potrivita tipului dvs. de autoturism si s-o atasati reclamatiei, sau sa faceti o copie dupa partea din cartea tehnica unde este specificat acest lucru; de asemenea subliniati faptul ca in opinia dvs. daca vanzatorul nu avea cunostintele necesare ar fi trebuit sa va spuna ca nu stie ce sa va recomande, nu sa va vanda un produs care nu va este de niciun folos.
Mentionati ca doriti fie inlocuirea bateriei cu una potrivita, fie returnarea banilor.

Aveti aici un ghid de intocmire a reclamatiei:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am achiziționat pe firmă un autoturism vw e-golf. ... roalex1982 roalex1982 Buna ziua. Am achiziționat pe firmă un autoturism vw e-golf. Masina electrica. Mașina este inca in garantie. De 1 luna este in service cu probleme la ... (vezi toată discuția)
refuza sa-mi schimbe un produs cumparat de 24 de ore anticoade anticoade Buna ziua. Am cumparat un acumulator{baterie} auto din magazinul carrefour .Am primit la cumparare bonul, apoi cu bonul am fost la receptie clienti unde am ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat pro_Narcis pro_Narcis Buna ziua. Am cumparat un motoferastrau de la PRAKTIKER iar la prima utilizare am obs ca motorul nu are puterea necesara pentru a taia lemnele. Mai exact ... (vezi toată discuția)