avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unic mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unic mostenitor

In situatia in care unul din parinti este decedat de 4luni si nu doresc sa fac succesiune (nu ma simt inca in stare)exista probleme legate de acest aspect,la mostenire? As dori sa stiu daca exista posibilitatea de a face acest lucru dupa moartea celui de-al doilea parinte.
Mentionez ca sint unica mostenitoare,si nu doresc nimic deocamdata din ce le apartine.
Mi se pare cumplit sa tirii prin succesiunii,notari... ptr.tot felul de acte un parinte care si asa este distrus dupa pierderea suferita.

MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Angela Cerdeanu , Consultant resurse umane 16:17, 4 Iunie 2012
Pe scurt, timpul nu lucreaza in favoarea dvs. Si daca ne gandim la ritmul in care se modifica codul fiscal s-ar putea sa va coste cam mult o amanare.
Si nu e pacat daca nu dureaza mult sa dezbateti mostenirea? Duceti actele unui notar, va calculeaza onorariul macar orientativ, lasati copii acolo, va intoarceti peste o saptamana cu restul mostenitorilor si dureaza atunci... sub 30 de minute!!!
Evident, depinde si de notar, ii explicati situatia, aratati ca nu vreti sa tulburati persoana prea mult...
Daca vreti sa vindeti vreo proprietate faceti si-o procura, astfel incat sa va puteti ocupa dv. de cadastru, intabulare, vanzare etc. Ca tot sunteti la notar...
Mama mea a decedat de 4 luni(pt simplitate o numim sora C) ,sunt unica mostenitoare dar as dorii sa stiu daca si dupa decesul celorlalte surori(A si B) eu voi imparti casa+terenul cu nepotii din partea uneia dintre surorile mamai.
Situatia este una dintre matusiA are 3 nepoti numai de pe partea unchiului meu/sotul ei,decadat+eu,din partea surorii ei C.
Aici este casa+terenul ramas mostenire de la parintii lor,adica numai de la bunicii mei.
Ceilalti nepoti pot pretinde ceva?
In plus o alta sora de-a mameiB,nu a fost niciodata casdatorita si nu are nici copii.intre cele 2 surori A si C exista un testament prin care aceasta (B) lasa mostenire dupa decesul ei toate bunurile mobile si imobile surorii A.
Are vreo influenta acest testament ?
Mentionez ca niciuna dintre acestea A si B NU au lasat vreun act de vanzare cumparare sau testament vreuneui alt nepot refertito la acea casa parinteasca si teren .
Voi primii integral numai eu casa si terenul(dupa decesul lor?)

Multumesc,Angela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa tata? buna ziua, tatal meu a decedat in mai ... cristika cristika Succesiunea dupa tata? Buna ziua, Tatal meu a decedat in mai 2021 si ar trebui sa dezbatem pentru a ne incadra in termen cu succesiunea. Singurii mostenitori ... (vezi toată discuția)
Testamentul unei persoane necăsătorite, fără copii. cum se dezbate succesiunea? Ella2 Ella2 Daca cineva lasă un Testament (ea, ne fiind căsătorită si ne având copii) unei anumite persoane, mai trebuie chemati la succesiune nepotii? (vezi toată discuția)